UTSLÄPPSFRIA NISSAN-BILAR SKA ELEKTRIFIERA FINALEN I UEFA CHAMPIONS LEAGUE I MILANO / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

UTSLÄPPSFRIA NISSAN-BILAR SKA ELEKTRIFIERA FINALEN I UEFA CHAMPIONS LEAGUE I MILANO

  • Nissan ska tillhandahålla mer än 100 elbilar under finalen i UEFA Champions League
  • Nissan e-NV200 och en unik Nissan LEAF kommer båda att transportera UEFA Champions League-pokalen under helgen
  • Nissan samarbetar med A2A för att installera 17 snabbladdare i Milano och på omkringliggande flygplatser inför finalen i UEFA Champions League
  • Samarbetsprojektet med A2A är en del i Nissans fortsatta engagemang att skapa en hållbar framtid, som i sin tur är en del av visionen Intelligent Mobility

Som global ledare inom elbilssegmentet kommer Nissan att elektrifiera finalen i UEFA Champions League i Milano den här helgen. I egenskap av officiell bilpartner till Europas mest prestigefyllda fotbollstävling, kommer Nissan att ställa över 100 elbilar till förfogande för UEFA och dess sponsorer. Bilarna kommer att användas för att transportera gäster och funktionärer under finalhelgen.

 

Företaget kommer även att få den stora äran att transportera den ikoniska UEFA Champions League-pokalen i en specialdesignad e-NV200. Pokalen ska transporteras till fanfestivalen som hålls vid katedralen Duomo di Milano torsdagen den 26 maj. Där kommer den också att stanna kvar fram till den stora matchen. Innan finalen på lördagen den 28 maj kommer en unik version av Nissan LEAF att transportera pokalen till San Siro-stadion, som en del av pokalparaden.

Som en gåva till Milano och omkringliggande flygplatser, kommer Nissan i samarbete med A2A att installera 17 allmänna snabbladdare för elbilar. Vid 13 av dessa kommer man att kunna fortsätta ladda bilar gratis även efter finalhelgen. 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles för Nissan Europe, sa:

"Finalen i Milano i helgen är höjdpunkten på ännu ett spännande år som partner till UEFA Champions League – den mest prestigefyllda fotbollsturneringen i världen. Vi började vår resa förra säsongen och vi var väldigt glada att vi fick tillhandahålla elbilar och laddningsstationer i Berlin, en resa som vi ser fram emot att fortsätta i år vid finalen i Milano. Vår fantastiska relation med UEFA har gjort det möjligt för oss att kunna erbjuda något bestående och positivt för båda städerna under våra två första säsonger som sponsor till UEFA Champions League."

"Dålig luftkvalitet och ökade växthusgasutsläpp är två mycket verkliga utmaningar som städer runt om i världen står inför, så även Milano. Utsläppsfria bilar är en konkret lösning på dessa utmaningar, och snabbladdningsstationerna som Nissan har byggt i Milano kommer att vara avgörande för att man ska kunna börja utnyttja möjligheten till en helt eldriven rörlighet. Laddningsstationerna kommer också att finnas kvar för allmänheten efter finalen."  

Dagens offentliggörande är ett viktigt steg i företagets engagemang för att göra den utsläppsfria tekniken tillgänglig för alla. Det är också ett sätt att bana väg för Nissans vision Intelligent Mobility, en vision som tar ett helhetsgrepp vad gäller en smart framtid för bilismen och som tillkännagavs på bilsalongen i Genève. 

För att förverkliga målen om enbart utsläppsfria bilar och inga dödsfall på vägarna, är Nissans vision Intelligent Mobility utformad som en vägvisare för utvecklingen av produkter och tekniker. Den ska även knyta kritiska beslut inom företaget till hur bilar drivs, hur bilar körs och hur bilar integrerar i vårt samhälle. 

Nissans samarbetsprojekt med A2A främjar en ren och hållbar rörlighet i ett betydelsefullt storstadsområde i Europa genom att erbjuda ett av de mest avancerade nätverken för infrastruktur. Förra veckan inledde Milanos stadsfullmäktige Nissan-projektet med att installera 12 snabbladdare runt om i staden i samarbete med A2A. Initiativet blir den största installationen som gjorts i Italien av ett snabbladdningsnätverk i en enda stad. Denna vecka kommer två snabbladdare att installeras på Malpensa-flygplatsen och ytterligare tre på Linate-flygplatsen. En av dessa kommer att finnas kvar efter finalen. 

Nissan var den första biltillverkaren att lansera massproducerade helt eldrivna bilar och det började 2010 med Nissan LEAF. Om vi snabbspolar fram till 2016, kan vi se att Nissan LEAF fortfarande är den mest sålda, helt eldrivna bilen någonsin globalt. Tidigare i år bekräftade Nissan sin position som ledare i utvecklingen av utsläppsfri teknik genom att lansera Nissan LEAF 30 kWh, som rullar 26 procent längre än föregående modell, vilket ger en körsträcka på upp till 250 km på en enda laddning. Det är bättre än alla konkurrenter i segmentet.