NISSAN EUROPE BLIR OFFICIELL PARTNER I EU-PROJEKTET FAST-E FÖR ATT UTVECKLA LADDINFRASTRUKTUR / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NISSAN EUROPE BLIR OFFICIELL PARTNER I EU-PROJEKTET FAST-E FÖR ATT UTVECKLA LADDINFRASTRUKTUR

  • Projektet har som målsättning att installera 241 laddningsstationer i Tyskland och 37 i Belgien i slutet av 2016
  • Fast-E är den senaste i raden av projekt som Nissan har investerat i för att stötta utvecklingen av laddinfrastrukturen för elbilar i Europa
  • Ytterligare en milstolpe i Nissans strävan att skapa en hållbar framtid som del av visionen intelligent mobilitet

Nissan har finansierat detta projekt tillsammans med EU och åtta andra företag. Den totala investeringen uppgår till cirka 18 miljoner euro. Målsättningen med Fast-E är att i år installera totalt 278 laddstationer på 80 km avstånd mellan varandra längs motorvägarna i Tyskland och Belgien - 241 stationer i Tyskland och 37 i Belgien.

 

Ett systerprojekt i Tjeckien och Slovakien innebär att ytterligare 30 laddstationer kommer att uppföras i Europa. 

Snabbladdningsstationerna, som är av typen multistandard med både AC- och DC-laddare, kan ladda en elbil som 100 % eldrivna Nissan LEAF eller e-NV200 upp till 80 procent på 30 minuter. De nya snabbladdningsstationerna kommer att förlänga körsträckorna för ägare av elbilar i fyra länder. Det innebär större flexibilitet och ingen räckviddsångest.

Fast-E är den senaste i raden av projekt som Nissan har investerat i för att stötta utvecklingen av laddinfrastrukturen för elbilar över hela Europa. Senast i förra veckan meddelade Nissan att man inlett ett samarbete med A2A för att installera 17 offentliga snabbladdare som en gåva till Milano inför finalen i UEFA Champions League. 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles på Nissan Europe ger följande kommentar: "Vår investering i det här projektet är ytterligare ett bevis på Nissans engagemang i utvecklingen av lösningar för intelligent mobilitet. Förutom vårt arbete med att utveckla elbilar och innovativa nollutsläpps-teknologier har vi också gjort stora investeringar i infrastruktur eftersom vi vet att det är en viktig faktor för att kunna garantera tillgänglighet och effektiv funktion för elbilar."  

"Det är fantastiskt att vara uppbackade av EU i det här projektet. Det innebär att laddningsmöjligheterna för elbilar längs de största motorvägarna i Tyskland och Belgien kommer att förbättras dramatiskt." 

Nissan tillverkar LEAF, världens mest sålda elbil, och e-NV200, som är en 100 % eldriven transportbil. Sedan lanseringen av Nissan LEAF 2010 har företaget sålt över 241 000 elbilar över hela världen.

För mer information om Nissans produkter och tjänster samt företagets engagemang när det gäller hållbar mobilitet och innovativ teknologi besök gärna  www.nissan.eu/experience-nissan.html