NISSAN OCH EATON GÖR LAGRING AV HUSHÅLLSENERGI TILLFÖRLITLIGT OCH ÖVERKOMLIGT FÖR ALLA MED "XSTORAGE" / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN OCH EATON GÖR LAGRING AV HUSHÅLLSENERGI TILLFÖRLITLIGT OCH ÖVERKOMLIGT FÖR ALLA MED "XSTORAGE"

  • Det mest tillförlitliga och prisvärda energilagringssystemet på marknaden idag 
  • Enhet ger batterier till Nissans elbilar ett "andra liv"  
  • Ger lägre elkostnader och skapar intäkter tack vare smart energilagringsmetod 
  • Utvecklat i samarbete med Eaton och konstruerat på Nissan Design Europe i London, England

Nissan och det ledande kraftbolaget Eaton har gemensamt tagit fram en helt ny energilagringsenhet för bostadsfastigheter – den billigaste på marknaden idag.  "xStorage", som finns att förbeställa från och med september 2016, erbjuder ett hållbart "andra liv" för Nissans elbilsbatterier efter att det första livet i en personbil är över. Den nya enheten, som drivs av tolv battericeller från Nissan LEAF, kan revolutionera människors sätt att styra energianvändningen i hushållet tack vare större flexibilitet och flera olika kostnadsbesparingar.

 

Enheten är ansluten till bostadsfastighetens strömförsörjning eller till förnybara energikällor, som t.ex. solceller. Med hjälp av enheten kan kunderna sänka sina elräkningar genom att ladda upp när förnybar energi är tillgänglig eller när energin är billigare (t.ex. under natten) och sedan använda den lagrade energin när efterfrågan och kostnaderna är höga. I händelse av elbrist eller strömavbrott, fungerar enheten som en back-up, perfekt när energinätet utsätts för extrema påfrestningar. Kunderna kan också skaffa sig extra intäkter genom att sälja lagrad energi tillbaka till elnätet när efterfrågan är stor och kostnaderna höga.

xStorage har utvecklats i England på Nissans European Design Centre i London. Det är den första produkten av sitt slag på marknaden och den erbjuder en fullt integrerad lösning för energilagring i hushållet. Till skillnad mot andra lagringsprodukter, innebär det att denna fabrikstillverkade produkt säkerställer ett tryggt och effektivt sätt att lagra och distribuera ren energi till konsumenterna. När den har installerats av en behörig montör, är den klar att använda och kunden kan enkelt sätta i kontakten och starta upp. För att öka användbarheten går den också att ansluta till en smartphone och kunden kan bläddra mellan olika energikällor genom en enkel knapptryckning.

Paul Willcox, styrelseordförande för Nissan Europe, säger: 
"Nissans kunnande inom biltillverkning och tillförlitlig batteriteknik tillsammans med Eatons ledarskap inom elkvalitet och elektronik, har resulterat i en fantastisk lösning för att ge batterierna ett "andra liv". Det blir spännande och överkomligt för alla att lagra energi.  Genom detta partnerskap fortsätter vi att bana väg för en hållbar framtid med noll utsläpp för våra kunder och för framtida generationer."

 

Utöver höga krav  på funktionalitet, har xStorage också utvecklats med estetik och användbarhet i fokus för att säkerställa att systemet fungerar effektivt i hemmamiljön. Systemet har utvecklats av experter på Nissan Design Europe, som är kända för bildesign och -styling i världsklass. 

Cyrille Brisson, Vice President Marketing, Eaton Electrical EMEA, gav följande kommentar: 

"Samarbetet mellan Eaton och Nissan har gjort det möjligt för oss att optimera utvecklings- och tillverkningskostnaderna och ge kunderna en väl integrerad lösning. Vårt system ger slutanvändarna en helt komplett produkt som är klar att tas i bruk direkt, med allt som behövs inklusive kablar och installation av behörig montör. Ingångspriset för systemet börjar på 4 000 euro för en nominell effekt på 4,2 KWh.  Vår affärsidé är att undvika dolda extra kostnader och uppnå en lägre kostnad för ägaren än andra system, som redan lanserats. Båda företagen bedriver sedan länge verksamhet i Europa, Afrika och Mellanöstern. På Eaton har vi ett nätverk av mer än 1 000 distributörer, som arbetar med kvalificerade montörer i 77 länder. Vi säkerställer att kunderna har tillgång till, kan lagra och använda ren el på ett säkert, effektivt och bekvämt sätt i sina hem."