NISSAN SER IN I FRAMTIDEN MED EN SERIE EVENTS I EUROPA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN SER IN I FRAMTIDEN MED EN SERIE EVENTS I EUROPA

  • "Nissan Futures" - en serie events för att bryta ny mark i jakten på nästa generations mobilitetslösningar
  • Genombrott inom batteriteknologi för elbilar är temat för första eventet i London
  • Driver Nissans vision om en grönare, renare och mer hållbar framtid

Igår meddelade Nissan att man för första gången i företagets historia ska lansera en helt ny serie events i Europa med målsättningen att sprida diskussionen om framtidens mobilitet till nya intressegrupper utanför motorbranschens värld. Efter lanseringen av visionen om intelligent mobilitet på Bilmässan i Genève tidigare i år är "Nissan Futures" ytterligare en bekräftelse på Nissans engagemang för att skapa en framtid där trafiken är glesare och trafikanterna mer uppkopplade genom att inspirera människor och företag att leva "smartare".

 

I strävan efter målet med noll utsläpp och noll olyckor är Nissans vision om intelligent mobilitet riktmärket för kommande produkter och teknologier från Nissan. Alla viktiga beslut i företaget om hur bilar ska drivas, hur bilar ska köras och hur bilar ska integreras i samhället förankras i denna vision. "Nissan Futures" fokuserar på dessa frågor och ger Nissan och dess partners en plattform för samtal om framtidens mobilitet. 

Det första eventet, som leds av Paul Willcox, Nissans styrelseordförande för Nissan Europe, äger rum i centrala London och presenterar gästföreläsare såsom Steven Holliday, VD på National Grid samt föreläsare från de tekniska innovationsföretagen Pavegen och Chargifi. Under detta event, med en rad produktlanseringar, inspirerande föredrag och demonstrationer, får industriledare, media, partners och olika intressegrupper möjlighet att träffas och utbyta idéer om hur intelligent mobilitet kommer att revolutionera våra liv. 

Under eventet kommer Nissan att presentera en rad banbrytande produktlanseringar rörande elbilar och nästa generations batteriteknologi. Bland annat:

  • Ett stort Vehicle-to-Grid-test i England som genomförs i samarbete med energileverantören ENEL. I testet visas hur Nissans elbilar fungerar som en effektiv och flexibel energikälla till  Englands nationella elnät. Senare i år kommer man att starta upp ett test med 100 Vehicle-to-Grid-fordon i England. Där får ägare till Nissans elbilar möjlighet att föra över överskottsenergi från bilbatteriet tillbaka till det elnätet. På så sätt utgör elbilarna en kostnadseffektiv, hållbar och tillförlitlig energikälla samtidigt som bilägarna får en extra intäkt.
  • Ett revolutionerande nytt energilagringssystem för bostadsfastigheter som kallas xStorage har utvecklats tillsammans med Eaton, världsledande inom energistyrning. Systemet kommer inte bara att ge batterierna till Nissans elbilar ett andra liv, utan kommer också att ge kunderna en helt integrerad energilagringsteknik, som gör att kunden får kontroll över styrning och distribution av energi. 

Paul Willcox, styrelseordförande för Nissan Europe, säger:

"Utvecklingen av Nissan Futures-serien inleddes på grund av Nissans engagemang för att bidra till en säkrare och mer hållbar framtid för alla, överallt. Det räcker inte längre att biltillverkarna arbetar isolerade från omvärlden, eftersom morgondagens utmaningar kräver lösningar som påverkar hela vår vardag. Lanseringen av Nissan Futures-serien är bara starten på vår resa mot en intelligent framtid. En framtid där mobilitet innebär så mycket mer. Som ledande leverantör av elbilslösningar för massmarknaden tvekar vi inte att ta på oss detta uppdrag vid en tidpunkt när städer och stadsmiljöer över hela Europa står inför enorma utmaningar." 

 

Detta inledande event av flera inom Nissan Futures följer lanseringen av Nissans Intelligent Motoring Advisory Board, som sammanför industriledare från olika branscher för att lösa några av vår tids viktigaste frågor - framtidens mobilitet och hur man lever "smartare" och renare. Denna rådgivande församling, som leds av Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles på Nissan i Europa, består av tolv medlemmar från olika delar av Europa. Medlemmarna kommer att sammankallas två gånger om året för att delta i ett fortlöpande partnerskap och aktivitetsprogram.