HUR SER FRAMTIDENS BENSINSTATION UT? / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

HUR SER FRAMTIDENS BENSINSTATION UT?

  • Elbilsspecialisten Nissan samarbetar med världsberömda arkitektbyrån Foster + Partners för att ge en bild av framtidens mobilitet  
  • Konceptet försöker ta reda på hur tekniken med nollutsläpp kommer att påverka den moderna stadsbilden 
  • Videofilm ger en vision våra städers stora potential: https://youtu.be/zLs7YOjC2mE 

Nyligen lanserade Nissan en spännande blick in i framtiden – med den första visningen av "Future of Mobility Concept", ett totalt koncept över framtidens mobilitet i samarbete med den välkända arkitektbyrån Foster + Partners.

Det unika samarbetet mellan tillverkaren av världens mest sålda 100 % eldrivna bil och världens ledande arkitektbyrå ledde fram till slutsatsen att framtidens bensinstation i själva verket kan vara bilen själv.

I en spännande, två minuter lång videofilm med storsäljaren Nissan LEAF och konceptbilen IDS Concept visas Nissans vision över hur vårt sätt att leva kan komma att förändras i takt med den tekniska utvecklingen.

Resultatet av samarbetet, som avslutar 12 månaders partnerskap, ger en ögonblicksbild av Nissans vision av intelligent mobilitet. En värld där bilar interagerar med omgivningen eftersom människor har börjat använda sig av Piloted Drive-teknik med noll utsläpp. Designstudien visas upp på bilsalongen i Genève.

Paul Willcox, styrelseordförande för Nissan Europe, säger: "Tekniken har svar på många av de frågor som vi står inför i våra städer idag. Men den verkliga förändringen uppstår när dessa teknologier integreras med varandra och med omvärlden. Vi har legat i täten när det gäller utvecklingen av nollutsläppsteknologi sedan 2010, men vår vision stannar inte där. Vi tror att framtidens transporter är beroende av både infrastrukturen och miljön. Vi strävar efter verkliga, fungerande lösningar som omfattar mer än bara produkten."

Genom att blanda in flera olika banbrytande teknologier från Nissan ger visionen en inblick i hur Vehicle-to-Grid, batterilagring, trådlös laddning, Intelligent Drive-teknik och "over-the-air"-anslutning kan kombineras för att revolutionera sättet för hur energi används och distribueras i Europas större städer.

David Nelson, chefsdesigner på Foster + Partners, tillade följande: "Att integrera teknik med noll utsläpp i stadsmiljön är oerhört viktigt för att skapa smartare och mer hållbara städer. Detta engagemang måste sträcka sig långt bortom bilen - det måste komma från hjärtat i allt vi gör."

Behovet av ett hållbart och innovativt nätverk för bränslepåfyllning börjar bli allt viktigare eftersom marknaden går mot alternativa energikällor såsom elektricitet. 

Idag lever mer än hälften (54%) av världens befolkning i städerna och kring 2050 kommer 7 av 10 att leva i tättbefolkade områden[i]. Därför är det nödvändigt att det finns en infrastruktur som stödjer denna tillväxt. Nissan testar för närvarade ett innovativt Vehicle-to-Grid-system. Genom att använda batterier med ett andra liv kommer systemet göra det möjligt för bilförare att utnyttja sina bilar som energicenter. Bilen kan lagra, använda och skicka tillbaka ren energi till elnätet.

Man har beräknat att kring 2050 kommer nästan hela världens energibehov att kunna täckas av förnybara energikällor[ii].

Nissan är ledande inom tekniken för noll utsläpp och lanserade den banbrytande elbilen 2010. Nissan LEAF, den första 100 % eldrivna bilen för massmarknaden som lanserades över hela världen, fortsätter att vara den mest sålda elbilen i Europa någonsin.

För mer information om Nissans produkter och tjänster samt företagets engagemang när det gäller hållbar mobilitet, besök gärna  www.nissan.eu/experience-nissan.html 

[i]http://www.worldbank.org/en/topic/urbandevelopment/overview;http://www.who.int/kobe_centre/publications/hiddencities_media/p1_who_un_habitat_hidden_cities.pdf

[ii]http://www.energyblueprint.info/1483.0.html?&L=1%252520