NISSAN KAMMAR HEM VÄRLDENS STÖRSTA TAXIAFFÄR MED ELBILAR / Nyheter / Sveriges största Nissan-exklusiva återförsäljare

Tillbaka

NISSAN KAMMAR HEM VÄRLDENS STÖRSTA TAXIAFFÄR MED ELBILAR

  • Nissan förser taxibolaget La Ciudad del Taxi i Madrid med 110 nya Nissan LEAF 30 kWh
  • Totalvolymen gör elbilsaffären till världens största inom taxibranschen
  • Offentliggjordes på Madrid Motor Show
  • Nissan LEAF 30 kWh kan stoltsera med 26 procent längre räckvidd än sin föregångare, vilket ger en körsträcka på upp till 250 km på en enda laddning 

Nissan och La Ciudad del Taxi har tillkännagivit världens största affär med helt eldrivna taxibilar. Affären resulterar i att 110 Nissan LEAF 30 kWh kommer att förse Madrid med utsläppsfria taxitransporter. 

Enligt tillkännagivandet som gjordes på Madrid Motor Show leder avtalet, som har skrivits under av Nissan och La Ciudad del Taxi, till att eldrivna taxibilar kommer att introduceras i Spaniens huvudstad. Detta kommer att placera Madrid i toppen tillsammans med andra likasinnade huvudstäder, såsom Amsterdam, som har fått 100 Nissan LEAF och e-NV200 levererade och Budapest med sina 65 LEAF.

 

Gareth Dunsmore, Head of Electric Vehicles för Nissan Europe, sa:

"Städer runt om i världen står inför stora utmaningar vad beträffar dålig luftkvalitet och ökade växthusgasutsläpp. Att använda utsläppsfria fordon som Nissan LEAF i taxiverksamheter i större städer är absolut nödvändigt för att ta itu med dessa utmaningar med full kraft."

"La Ciudad del Taxi delar samma pionjäranda som Nissan och jag är verkligen glad att Madrid går i spetsen för elbilsrevolutionen tack vare denna banbrytande affär, där mer än 100 Nissan LEAF kommer att ge rena och hållbara taxitjänster till människor i hela staden."

Jesús Ramos Fernández, President för La Ciudad del Taxi sa:

"Detta förfarande kommer att sätta standarden för framtidens mobilitet när det gäller taxibranschen. Utsläppsfri transport kommer att spela en stor roll inom denna sektor och den här affären med Nissan kommer att placera Madrid längst fram inom hållbara mobilitetstjänster."

Nissan LEAF är den bäst säljande elbilen i världen, med mer än 220 000 sålda enheter globalt. Nya LEAF 30 kWh ger en räckvidd på upp till 250 km på en laddning, vilket gör den idealisk som taxibil och dess storlek, komfort och prestanda passar bra för stadsmiljöer. Förutom fördelarna med utsläppsfri körning, erbjuder Nissan LEAF även fyra gånger lägre driftkostnader jämfört med en vanlig förbränningsmotor och upp till 40 procent lägre underhållskostnader. 

Elbilsmarknaden i Europa växer snabbt allt eftersom taxibolagen väljer att gå över till fördelarna med utsläppsfri mobilitetet. Nissan har sålt nästan 800 elbilar (LEAF och e-NV200) till taxiägare och taxibolag över hela Europa, och de tre största marknaderna för Nissans elbilar inom taxibranschen är Nederländerna, Storbritannien och Spanien. 

Madridregionen visar sitt engagemang för eldriven mobilitet genom att sätta upp ett bidragsprogram beräknat att presenteras i juni, för vilket branschaktörer, däribland taxiförare, är kvalificerade. Dessutom har den regionala myndigheten i Spanien öronmärkt 2 miljoner euro för att stötta det starka engagemanget för en hållbar mobilitet, som är 100 procent eldriven och utsläppsfri.

Madrids stadsfullmäktige har även bekräftat att de är redo att installera en laddningsinfrastruktur över hela staden.

För mer information om Nissans produkter, tjänster och företagets engagemang för hållbar fri mobilitetet, välkommen att besöka oss på www.nissan.eu/experience-nissan.html