NISSAN PRESENTERAR REKORDSIFFROR FÖR SIN ELBILSFÖRSÄLJNING TILL FÖRETAG I EUROPA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN PRESENTERAR REKORDSIFFROR FÖR SIN ELBILSFÖRSÄLJNING TILL FÖRETAG I EUROPA

  • Nissan Europes elbilsförsäljning till företag och myndigheter ökade 45 %
  • Volymstark företagsförsäljning i Europa visar Nissans ställning som en av de mest populära elbilsleverantörerna till företag
  • Nissan LEAF håller sin globala tätplacering i elbilssegmentet

Nissans elbilsutbud är fortsatt ett populärt val för vagnparksägare runt om i Europa – försäljningen av Nissan LEAF och e-NV200 steg under 2015 för fjärde året i rad.

Med en försäljning på fler än 7 500 LEAF och e-NV200, ökade Nissan sin försäljning av elbilar till företag och kommuner med 45 % jämfört med tidigare år och tog en marknadsandel på 28 % av elbilsförsäljningen. Sedan lanseringen har Nissan sålt fler än 20 000 elbilar till företagskunder runt om i Europa, vilket tydligt visar att företag växlar över till de fördelar som utsläppsfri mobilitet medför.

 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles Nissan Europe: Det är fantastiskt roligt att se att Nissans elbilsförsäljning bland företag gått från klarhet till klarhet, allteftersom företagen ser de många tydliga fördelarna som elbilar har att erbjuda. Nissan utbildar också specialister för att kunna ge kunderna råd och stöd samt erbjuda analyser av de totala ägandekostnaderna. Denna strategi har visat sig otroligt effektiv när det gäller att assistera företag som är intresserade av ”zero emission”-teknik men behöver lite hjälp på vägen för att växla över till en utsläppsfri fordonsflotta.”

Postverk hör till de många tjänsteleverantörer som varit snabba att anamma de fördelar som 100 % eldrift medför. Österreichische Post AG, det österrikiska postverket, använder redan 160 e-NV200 i sin verksamhet och har nyligen beställt ytterligare 100 exemplar av bilen.

Många offentliga myndigheter och statliga verksamheter runt om i Europa har beslutat att byta ut sina nuvarande fordon mot 100 % eldrift. I Storbritannien har Nissan sålt fler än 350 elbilar till statliga myndigheter, och i italienska Bari används 30 Nissan LEAF i ett bilpools-projekt som staden startat i samarbete med ACI Global.

I Sverige ökar intresset för elbilar stadigt. Gatukontoret i Göteborgs Stad har kört Nissan LEAF ända sedan bilen lanserades och idag har de 140 Nissan-elbilar i sin vagnpark. ISS har hittills investerat i ett 20-tal elbilar från Nissan.

Med 220 000 sålda exemplar är Nissan LEAF fortsatt världens mest sålda elbil. Under 2015 såldes 16 196 Nissan LEAF i Europa vilket innebar ett nytt rekord.

För mer information om Nissans produkter och tjänster www.nissan.eu/experience-nissan.html