NYA NISSAN LEAF 30 KWH RENA ISBRYTAREN – SEGLAR IN HOS ÅTERFÖRSÄLJARNA / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NYA NISSAN LEAF 30 KWH RENA ISBRYTAREN – SEGLAR IN HOS ÅTERFÖRSÄLJARNA

  • Nya Nissan LEAF 30 kWh smälter isen i smäktande miljö vid avtäckning inför ankomsten hos återförsäljarna 
  • Längre räckvidd – nya LEAF kan köra upp till 250 km på en laddning* 
  • Se filmen här:https://youtu.be/pM_2ThPIDjo
  • Nya Nissan LEAF har utrustats med det nu ännu mer funktionsspäckade infotainmentsystemet NissanConnect EV och med telematik

Inför säljstarten för nya Nissan LEAF 30 kWh – som bjuder på längre räckvidd och mer funktionalitet – har Nissan släppt en liten film där bilen träder fram ur ett isblock i underskönt vackra Norefjell, Norge.  


Europas mest sålda elbil har nu en räckvidd på upp till 250 km* på en laddning, 26% längre än tidigare, och är i modellversionerna Acenta och Tekna utrustad med den senaste generationen av infotainmentsystemet NissanConnect EV. Den fjärrstyrda defrostfunktionen har förbättrats och rent allmänt bjuder NissanConnect EV på överlägsen funktionalitet och bättre anslutningsmöjligheter.


När filmen börjar, ser vi en LEAF infryst i ett isblock i den storslagna skandinaviska fjällkedjan. Det 65 mm tjocka islagret börjar successivt smälta bort för att gradvis avslöja nya Nissan LEAF 30 kWh i all sin prakt. 


Gareth Dunsmore, chef för eldrivna bilar på Nissan Europe: ”Nya Nissan LEAF 30 kWh är ett utmärkt exempel på Nissans banbrytande och innovativa anda. Vi försöker hela tiden tänja på gränserna för vad som är möjligt när det gäller nollutsläppsteknik – allt för att komma ännu längre, så att också våra kunder gör det.” 


Det var den norske isexperten Jack Stensland, CEO, Mr. Iceman AS, som frös in Nissan LEAF i sitt täcke av is: ”Jag har aldrig fryst in en elbil förut, men det lät som en spännande utmaning och jag tycker att slutresultatet blev helt fantastiskt.”

Filmen belyser också hur tillförlitlig och hållbar nya Nissan LEAF 30 kWh är. Bilen får genomgå rigorösa tester för att säkerställa att den kan klara även de allra mest utmanande körförhållandena på ett galant sätt. För de kunder som rent faktiskt bor i en testmiljö som den i Norefjell, erbjuder Nissan det speciellt framtagna paketet Nordic Pack som innehåller en batterivärmare för att motverka effekten av de extremt låga temperaturerna. 


Nya Nissan LEAF 30 kWh kommer hela 26% längre på en laddning jämfört med sin föregångare. Hemligheten bakom detta är Nissans innovativa 30 kWh-batteriteknik – en teknik som slår allt som konkurrenterna i segmentet har att erbjuda, utan att därför göra avkall varken på bilens praktiskhet eller användbarhet.

 

Nissan LEAF finns i följande versioner och grundpriser:  

LEAF 24 kWh

  • Visia, grundpris 314 890 SEK
  • Acenta, grundpris 339 990 SEK
  • Tekna, grundpris 369 890 SEK

LEAF 30 kWh

  • Acenta, grundpris 358 990 SEK
  • Tekna, grundpris 388 890 SEK

Ytterligare information om priser och specifikationer för nya Nissan LEAF finns i kundprislistan: http://www.nissan.eu/SE/sv/services-fleet/finance/Vehicles.html

*NEDC (New European Driving Cycle)-värde

För mer information om Nissans produkter, tjänster och företagets engagemang för hållbar fri rörlighet, välkommen att besöka oss på www.nissan.eu/experience-nissan.html