NISSAN LANSERAR FÖRETAGET SENASTE MOBILA ENHET PÅ GSMA MOBILE WORLD CONGRESS / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NISSAN LANSERAR FÖRETAGET SENASTE MOBILA ENHET PÅ GSMA MOBILE WORLD CONGRESS

  • Nya Nissan LEAF 30 kWh med avancerat styrsystem,  premiärvisas på GSMA Mobile World Congress
  • Tredje generationen av LEAF lanserades med klassens bästa räckvidd på 250 km* och ett stort antal förbättrade nätverkstjänster
  • Kortfilm belyser förbättrad nätverksuppkoppling: https://youtu.be/vh4qHRt6s68

Världens ledande elbilstillverkare Nissan har premiärvisat nya, mjukvaruaktiverade Nissan LEAF 30 kWh. Lanseringen skedde under öppningsdagen för GSMA Mobile World Congress 2016 i Barcelona dit några av världens främsta teknologer hade samlats.

 

Förutom att räckvidden har ökat med 26 procent (250 km* på en enda laddning) via ett nytt 30 kWh-batteri innebär MY16 LEAF också ett helt nytt landskap för nätverksuppkoppling med en förbättrad version av Nissans lovordade infotainmentsystem NissanConnect EV.

 

Nissan uppmärksammade händelsen med att visa upp nya MY16 Nissan LEAF 30 kWh live samtidigt som man släppte en ny film som presenterar en mängd nya uppdateringar, som är tillgängliga för den senaste versionen av den populära bilmodellen: https://youtu.be/vh4qHRt6s68

 

Lanseringen är Nissans första deltagande på mässan och innebär ett närmande mellan bilbranschen och den teknologiska världen. Närmandet är ett bevis på biltillverkarna innovativa satsning på nya teknologier i bilarna.

 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles på Nissan ger följande kommentar: "Man kan knappast tänka sig en bättre plats för att visa upp vår senaste teknologi än platsen där alla ledande, innovativa företag  samlas. Nissan är inte bara ledande inom den revolutionerande elbilsmarknaden. Vår ambition är också att toppmodern teknologi, nätverksuppkoppling och e-mobilitet ska nå ut på massmarknaden"

 

Det förbättrade telematiksystemet NissanConnect EV ligger i täten när det gäller tillgänglig teknologi i bilarna och gör att ägare av Nissan LEAF kan styra många av bilens funktioner genom att bara röra vid en knapp. Via en serie digitala larm och fjärrstyrda funktioner kan ägarna hantera och kontrollera batteristatus, ställa in timer för laddning, sätta på klimatanläggningen och söka efter laddningsstationer i närheten genom fjärrstyrning.

Dessutom innebär det nya styrsystemet att ägarna kan analysera körmönster med bland annat energianvändning och hur mycket CO2 som miljön har skonats från för varje resa.

"I en helt uppkopplad, helt mobil värld är nätverksuppkoppling inne i bilen ett absolut måste för dagens bilförare. Därför är Nissan stolta över att ligga i täten för utvecklingen av effektiva och tillförlitliga uppkopplingsteknologier i bilarna och som är tillgängliga och överkomliga för alla", tillade Gareth Dunsmore.

Nissan LEAF finns i följande versioner och grundpriser:

LEAF 24 kWh

  • Visia, grundpris 314 890 SEK
  • Acenta, grundpris 339 990 SEK
  • Tekna, grundpris 369 890 SEK

LEAF 30 kWh

  • Acenta, grundpris 358 990 SEK
  • Tekna, grundpris 388 890 SEK

Ytterligare information om priser och specifikationer för nya Nissan LEAF finns i kundprislistan:http://www.nissan.eu/SE/sv/services-fleet/finance/Vehicles.html

För mer information om nya Nissan LEAF 30 kWh och Nissans satsning på elbilar besök gärnahttp://www.nissan.eu/experience-nissan.html eller kontakta närmaste Nissan-återförsäljare.

*NEDC (New European Driving Cycle)-värde