NISSAN QASHQAI PREMIUM CONCEPT OCH NISSAN X-TRAIL PREMIUM CONCEPT / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN QASHQAI PREMIUM CONCEPT OCH NISSAN X-TRAIL PREMIUM CONCEPT

  • Nissan firar försäljningssuccén för företagets crossover-modeller på den europeiska marknaden med unika "Premium Concept"-versioner av Qashqai och X-Trail 
  • Premium och dynamisk design visar hur skräddarsydda funktioner och personanpassning kan öka bilens attraktionskraft på kunderna 

Nissan kommer att visa upp två spännande versioner av företagets mest sålda crossover-modeller, Qashqai och X-Trail, på den kommande bilsalongen i Genève.

 

Med de nuvarande modellerna som utgångspunkt har Nissan undersökt hur en mer dynamisk och premium-orienterad design kan öka attraktionskraften och locka nya kunder till företagets prisbelönta sortiment av crossovers i framtiden.

 

De två bilarna kallas Qashqai Premium Concept och X-Trail Premium Concept. Även om de är helt olika modeller antyder färger, material och gemensamma teman att det tveklöst rör sig om ett par. Qashqai Premium Concept har skapats av Nissan Design Europe (NDE) i hjärtat av London, medan X-Trail Premium Concept är ett resultat av Nissans Global Design Centre (GDC) i Japan.

 

Crossover-serien spelar en integrerad del i Nissans fortsatta framgångar över hela Europa och med dessa två Premium Concept-modeller vill Nissan visa upp sin strävan att utvidga  målgrupperna samtidigt som man erkänner kundernas mångfald.

 

Shiro Nakamura, Senior Vice President, Design and Chief Creative Officer på Nissan Motor Co., Ltd. gav följande kommentar: "Vi har låtit kreativiteten få fritt spelrum hos våra designteam i detta projekt med två av våra personbilsmodeller. Till sist hamnade vi på två olika designlösningar, som är kontrasterande, men samtidigt delar på gemensamma teman och visar upp en ny premium-karaktär för våra crossovers."

De båda bilarna erbjuder ett helt nytt grepp på den vitt spridda attraktionskraften hos en Nissan-crossover i premiumklass, från hur Nissans designspråk uttrycks, till de avancerade material som används. Med begreppet citybilen som upptäcker staden, som gemensam grund har varje Premium Concept fått ett unikt utförande och en design som ska locka helt olika kunder. Qashqai har konstruerats för "Premium storstadsbor", som drömmer om en weekend för att njuta av kulturella sevärdheter i en europeisk storstad som till exempel Genève, Paris eller Rom. X-Trail har "Premium äventyrare" som målgrupp, de som längtar till bergen och naturen i Alperna eller Pyrenéerna.

Gemensamt för båda bilarna är en enkel, men samtidigt levande färgpalett. Den obönhörliga lockelsen med svart och vitt  kontrasterar mot en premium gyllene kopparnyans, som skänker elegans och värme till crossover-modellerna.

Qashqai Premium Concept 

Med en modern, matt svart lack som dominerande färg, blandar Qashqai Premium Concept design färger och nya material på ett smart sätt . Premiumdetaljer av hög kvalitet lackerade i gyllene koppar lyfter fram olika delar av karossen - på hjulhusen, runt fönstren, i strålkastarklustret och på takräckena. Detaljerna kontrasterar skarpt mot det svarta för att förstärka exteriörens dynamiska silhuett. Silhuetten framhävs ytterligare av äkta kolfiber, som använts i de nedre partierna, liksom av de djärva tekniska detaljerna på de maskinbearbetade 20"-fälgarna.  Stötfångarna och sidotrösklarna bidrar till att ge bilen en känsla av sportig prestanda och integrerad kvalitet. Den förstärkta V-formade grillen framhäver bilens nosparti och är ett djärvt uttryck för att visa bilens position inom premiumsegmentet.

Invändigt ger Qashqai en ny definition åt premiumkvalitet i segmentet för kompakta crossovers. Bland annat med klädsel i vit, mjuk nappa, som man vanligtvis bara hittar i lyxmodeller, och vadderade dekordetaljer på mittsektionen av sätenas rygg och sittdyna. Kvalitetsintrycket förstärks ytterligare av att man använt en unik kolfiberbindning i gyllene koppar i hela interiören, med spännande detaljer av svart, sidenmatt krom och svarta, högblanka inslag på ratten och växelspaken.

X-Trail Premium Concept 

I skarp kontrast till sitt syskon använder X-Trail Premium Concept en matt, vit lack som grundfärg. Motorhuven och taket har tillverkats av helsvart, matt kolfiber, som ger bilen en äkta premiumkänsla med tuff karaktär, samtidigt som det ger ett lättviktigt intryck. Den djupa kontrasten mellan vitt och svart betonar linjen, som börjar vid den V-formade grillen och fortsätter över motorhuven och sidan ända till det bakre partiet av bilen. Kontrasten speglar också den robusta attityden hos X-Trail, som alltid är beredd att ge sig ut på äventyr överallt. Inslaget med den gyllene kopparfärgen hittar man på 20"-fälgarna och på den främre hasplåten, som drar blickarna till sig och förstärker känslan av ett skyddande parti. Karossens paneler och skärmar är lackerade i högblank svart färg, ett elegant drag som lyfter fram X-Trail framför andra äventyrsinriktade crossover-modeller.

Invändigt har bilen skinnklädsel av premiumkvalitet med en naturlig färgton och svarta inslag, som speglar bilens dragningskraft på äventyrslystna kunder. Sätena är handsydda av olika premiumskinn i en solbrun färgton med en molnliknande design på huvudstödet och sidorna. Mittsektionen av sätenas rygg och sittdyna framhävs av Ultrasuede® med dekor av Gold Pearl-läder. På instrumentbrädan och på dörrarna har man använt dekordetaljer av svart kolfiber och matt, svart krom. Det ger interiören en sportig känsla.

Tack vare ett nära samarbete mellan Nissans japanska och europeiska designteam, har Qashqai Premium Concept och X-Trail Premium Concept skapat en spännande ny nivå av personanpassning i crossoversegmentet. Det ger bilägaren helt nya möjligheter att sätta sin egen prägel på bilen. Det innebär att alla i bilen, både passagerare och förare, får samma känsla av premium och dynamik.

Mamoru Aoki, Executive Design Director på Nissan Motor Co., Ltd. har sagt följande: "Som pionjär inom den här sektorn kommer Nissan att fortsätta flytta gränserna och ta fram kreativa lösningar för att möta alla olika behov hos de målmedvetna kunderna i Europa."