NISSAN LEAF UTSEDD TILL MILJÖBÄSTA BIL 2016 / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN LEAF UTSEDD TILL MILJÖBÄSTA BIL 2016

En oberoende expertjury har utsett Miljöbästa Bil 2016 i två tävlingsklasser: Bästa valet förprivatbilisten med normal ekonomi, och Bästa valet för företaget. Nissan Leaf är vinnare i båda klasserna.  

Gröna Bilister nominerade 35 bilmodeller till utmärkelsen Miljöbästa bil 2016. Alla dessa modeller är bra val för den miljömedvetne bilisten: de kan köras förnybart, de är säkra och energieffektiva.

Nissan Leaf har utsetts till Miljöbästa Bil 2016 i två kategorier;

Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi samt bästa valet för företag med motiveringen:

  • Nissan Leaf. Världens mest sålda elbil har blivit bättre genom att få längre räckvidd, upp till 25 mil vilket räcker för de flesta resor. Har högsta möjliga säkerhetsbetyg och är klart billigare än flera konkurrenter.
  • Nissan Leaf  signalerar att man tar ansvar! Världens mest sålda elbil har blivit bättre genom att få längre räckvidd, upp till 25 mil vilket räcker för de flesta resor. Eldrivna versioner av vanliga kompaktbilar är ungefär lika bra men kostar faktiskt något mer och har lågt marknadsföringsvärde eftersom det inte syns att bilen är eldriven.

- Vi är mycket glada över detta pris. Nissan har ett tydligt mål när det gäller utsläppsfri bilism. Genom att göra elbilar tillgängliga på marknaden bidrar vi till att ändra köp- och körbeteenden. Vår förhoppning att den positiva försäljningstrend vi ser för elbilarna fortsätter och ökar ytterligare, säger Stefan Andström, chef för Nissan i Sverige.

– Juryn har haft en svår uppgift, säger Johanna Grant, ordförande i Gröna Bilister. Det finns numera många bilmodeller som ger lågklimatpåverkan om de används på rätt sätt. Men Nissan Leaf är en mycket värdig vinnare. Att Sveriges miljöbilsexperter placerar den i topp i båda tävlingsklasserna är ett bevis på deras stora respekt för Nissans elbil.