NISSANS LEAF FIRAR 5 ÅR OCH 200 000 SÅLDA EXEMPLAR / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSANS LEAF FIRAR 5 ÅR OCH 200 000 SÅLDA EXEMPLAR

Nissan firar 5-årsjubileum för företagets ledande ställning på elbilsmarknaden och sin rekordsäljande, 100 % eldrivna Nissan LEAF. Genom att globalt ha lyckats vända allmänhetens uppfattning om eldrivna bilar och deras prestanda, har Nissan ända sedan lanseringen av LEAF 2010 intagit en obestridd tätposition när det gäller elbilsteknik.

 

5 år av framgång

Nissan LEAF är lika avancerad och innovativ i dag som den var för fem år sedan. Ingen annan tillverkare har producerat lika många elbilar eller nått upp i lika många utsläppsfria kilometer. 
Nissan LEAF kunder har kört 2 miljarder kilometer, vilket motsvarar avståndet från månen till jorden och tillbaka 2600 gånger. Denna anmärkningsvärda bedrift har bidragit till att hålla ca 328,482 ton CO2-utsläpp från att komma ut i luften.

 

Med 200 000 sålda bilar är Nissan LEAF världens mest populära och mest sålda elbil.
USA, Japan och Europa har stått för 90 % av den totala LEAF försäljning. USA i spetsen med mer än 90 000 sålda bilar, följt av Japan (50 000) och Europa (40 000). 

Ända sedan den första Nissan LEAF rullande ut från fabriken har bilen fått en rad olika utmärkelser. Bland annat blev LEAF Car of the Year både i Japan och i Europa samt vinnare av det prestigefyllda priset World Car of the Year.

 

Hittills har Nissan investerat mer än 500 miljarder JPY i olika elbilsrelaterade projekt, och investeringarna kommer att expandera ytterligare i takt med att efterfrågan på rena, effektiva och överkomliga elbilar stiger. 

Och det är inte bara LEAF som skördat frukterna av Nissans expertis och investeringar på elbilsområdet. Samtidigt med 5-årsjubileet för LEAF, kan Nissan meddela att företaget satt upp och finansierat fler än 10 000 CHAdeMo-snabbladdare runt om i världen. Dessa snabbladdare laddar ett batteri från 0 till 80 % av sin kapacitet på bara 30 minuter.

 

En ny framtid för elbilar – De kommande 5 åren

Nya LEAF 2016 med ett ny 30 kWh batteri började säljas i USA i november.  Ännu en gång levererar LEAF segmentets bästa räckvidd på en enda laddning - en ökning med 20 %. Den nya 2016 LEAF börjar säljas i Japan i december och i Europa i januari 2016.

"Utveckling av elbilsteknik är och kommer att förbli ett kärnområde för Nissan. Med denna teknik skapar vi säkrare, renare, innovativa och spännande transportlösningar. Genom att kombinera all vår banbrytande utveckling av elektriska fordonsteknik med annan innovativ teknik, är Nissan på god väg mot utsläppsfria biltransporter. Detta är innovationskraft och det är vad du kan förvänta dig från Nissan”, säger Carlos Ghosn, President och CEO för Nissan.