HYLLAD TAXI: NISSAN NÅR EN VIKTIG MILSTOLPE MED 500 ELDRIVNA TAXIBILAR / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

HYLLAD TAXI: NISSAN NÅR EN VIKTIG MILSTOLPE MED 500 ELDRIVNA TAXIBILAR

  • Nissan har fler än 550 eldrivna taxibilar på de europeiska vägarna, vilket gör Nissan till Europa’s bäst säljande biltillverkare av 100 % el-taxibilar
  • Senast i raden av stora avtal, är ett ungersk taxibolag, som köpt 65 Nissan LEAF
  • Fler än 100 eldrivna taxibilar är hittills levererade under 2015

Nissan leder elbils-revolutionen med mer än 550 eldrivna taxibilar, som nu rullar på de europeiska vägarna. Taxiförare är några av de mest krävande bilförarna med högst miltal och bekräftar med detta bilval, pålitligheten och mångsidigheten med Nissan eldrivna fordon.

 

Bara under 2015, har över 100 eldrivna bilar levererats till taxibolag över hela Europa, vilket gör Nissan till den bäst säljande tillverkaren av 100 % eldrivna taxibilar. Tillväxten av den eldrivna taximarknaden verkar fortsätta, eftersom populariteten har spridits till öst-Europa. Green Lite Taxi Kft., baserad i Budapest, har köpt 65 Nissan LEAF via budgivning och har blivit Ungerns största 0-utsläppsflotta. För att ladda sin pionjärflotta, har VD:n Örs Lévay installerat sju snabbladdare runtom i staden.

 

Örs Lévay, Green Lite Taxi Kft., VD: "Vi är glada över att vara det första taxibolaget i Ungern, som går in för 100 % eldrift och räckvidden på 199 km, betyder att vi bara behöver ladda våra taxibilar en gång under ett skift. Förutom de stora besparingarna för bränsle och underhåll, är Nissan LEAF mjuk att köra och nästan tyst, vilket betyden en skönare resa för mina kunder och föraren är efter ibland 10 timmars körning, mindre trött.”

 

I Estland har en Nissan LEAF, ägt av taxibolaget Elektritakso, kört 218,000 kilometer på sitt originalbatteri, vilket visar på hög kvalitet och pålitlighet gällande räckvidden för Nissans elektriska fordon. Totalt finns det hittills 80 eldrivna taxibilar i Estland och fler är på gång. Litauen kommer i slutet av 2015 att leverera sina första 100 % eldrivna taxibilar till taxibolaget Smart Taxi, som ligger i landets huvudstad Vilnius.

 

Genom lanserandet av sin 30 kWh Nissan LEAF, kan förarna köra 26 % längre, viket gör bilen till ett ännu bättre val för taxibolagen.

Nissan’s elfordon – som inkluderar Nissan LEAF och e-NV200, en personbil och en lätt transportbil – blir alltmer populära bland Europa’s taxibolag. Nederländerna och Storbritannien toppar idag Nissan’s el-taxiliga. 

Ländernas Topp 5 gällande registrerade el-taxi i Europa:

 

Land

Nissan LEAF

Nissan

e-NV200

Totalt Nissan el-taxi

1.

Nederländerna

27

167

194

2.

Storbritannien

124

10

134

3.

Estland

74

0

74

4.

Ungern

68

0

68

5.

Tyskland

24

6

30

Taxi Electric i Amsterdam var det första privata taxibolaget som bytte till 100 % el-taxi i november 2011. Sedan dess har flera taxibolag i Europa gått med i revolutionen med Nissan LEAF och e-NV200 som taxi, bland annat i Stockholm, Prag, Barcelona och Rom.

 

Med driftskostnader så låga som 2 öre/km, har taxibolag som C&C, baserade på landsorten i sydvästra Enlgand, sparat mer än 773.000 kronor i snitt varje år. Genom att vara ett av de växande antal företag som använder Nissan’s elfordon i Europa, visar C&C att man genom att använda Nissan’s elfordon, får en pålitlig taxi med stora kostnadsbesparingar samtidigt som man bidrar till stora reduceringar av koldioxid-utsläppen.

 

Gareth Dunsmore, direkör för elfordon i Nissan Europe, säger: "Vi är stolta över att få informera om denna viktiga milstolpe. Nissan har redan levererat 30 % fler el-taxibilar detta år, än under 2014 och den siffran är konstant stigande, eftersom fler taxibolag inser fördelarna med att bli 100% eldrivna.” 

100% eldrivna Nissan LEAF, har ökat försäljningen totalt med  33 % under 2014, jämfört med 2013. Med färre rörliga reservdelar, blir underhållskostnaderna för Nissan’s elfordon upp till 40 % lägre än för bensin- och dieselbilar. De europeiska ägarna kan också ta del av olika förmåner, som att slippa betala företagsskatt eller fordonsskatt på 0-utsläppsbilar.  

Nissan firar denna viktiga milstolpe bara fem år efter lanseringen av Nissan LEAF, världens första masstillverkade 0-utsläppsbil och bara ett år efter lanseringen av sin 100 % eldrivna e-NV200 lätta transportbil. Nissan LEAF fortsätter att vara den bäst säljande elbilen av alla, med mer än 195.000 sålda bilar över hela världen.

För mer information om Nissans produkter, service och Nissan’s åtaganden för hållbara transporter, besökwww.nissan.eu/experience-nissan.html