RENAULT-NISSAN ALLIANSEN FÖRSER KLIMATMÖTET COP 21 MED VÄRLDENS STÖRSTA ELBILSFLOTTA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

RENAULT-NISSAN ALLIANSEN FÖRSER KLIMATMÖTET COP 21 MED VÄRLDENS STÖRSTA ELBILSFLOTTA

  • Alliansen förser klimatkonferensen i Paris med 200 elbilar
  • Elbilsflottan förväntas köras totalt 400 000 km under eventet och bidrar till noll CO2-utsläpp under färd
  • Bilflottan består av Renault ZOE, Nissan LEAF och Nissan e-NV200
  • 200 anställda på Renault och Nissan kommer vara chaufförer

Renault-Nissan alliansen kommer att leverera världens största elfordonsflotta till en internationell konferens. Som officiell personbilsleverantör till FN’s klimatkonferens COP21 i Paris, 30 november till 12 december, förser Alliansen det årliga toppmötet med 200 elbilar.

 

Bilarna kommer tillsammans att köras mer än 400 000 km med noll CO2 utsläpp *) under färd för att transporterar delegaterna till COP21. Mer än 20 000 FN delegater från 195 länder förväntas delta på årets klimatkonferens.

 

"Elbilar är ett praktiskt och prisvärt sätt att transportera sig samtidigt som de erbjuder en lösning där man drastiskt minskar avgaser och CO2 utsläpp. Bilarna hjälper också till att minska reglerade avgasföroreningar vilket hjälper oss att förbättra luftkvaliteten i städerna. Tillsammans kan offentlig- och privat sektor skynda på övergången till ett samhälle med noll CO2 utsläpp”, säger Carlos Ghosn, VD för Renault-Nissan Alliansen. 

COP21 flottan består av Renault ZOE och Nissan LEAF som är kompakta personbilar samt sjusitsiga Nissan e-NV200 Evalia. Bilarna kommer att finnas tillgängliga för transport av delegaterna dygnet runt, sju dagar i veckan till och från Le Bourget där konferensen hålls, som ett komplement till kommunala transportsätt.

Det är första gången som FN använder sig av en 100 % eldriven fordonsflotta för alla persontransporter under klimatmötet.

200 Renault och Nissan anställda kommer vara chaufförer av elbilarna tillsammans med 200 inhyrda professionella förare. När man gick ut och ansökte efter förare bland de anställda var gensvaret enormt och mer än 450 anställda ansökte om att få köra bilarna under konferensen. För att förbereda personalen kommer man få genomgå ett omfattande utbildningsprogram och förberedelse för eventet.

"Eftersom flera av vår anställda själva kör elbilar är de, de bästa ambassadörerna för att demonstrera elbilarnas alla fördelar och vad det innebär att köra en bil som släpper ut noll CO2”, säger Ghosn.

90 snabb- och standard laddningsstationer kommer installeras på strategiska ställen i samarbete med Électricité de France. Snabbladdningsstationerna kommer att ladda elbilarna från 0-80% på cirka 30 minuter.

Renault-Nissan alliansen har såld mer än 274 000 elbilar worldwide, vilket står för hälften av alla elbilar på vägarna sedan första Nissan LEAF började säljas i slutet av 2010.

* Inga CO2-utsläpp och inga reglerade avgasföroreningar under körning, enligt NEDC avgasreningscykeln.

För mer information är du välkommen att kontakta:

Rachel Konrad                                                             Aline Henry

Renault-Nissan Alliance Communications                        Renault-NissanAlliance Communications

rachel.konrad@renault-nissan.com                                 aline.henry@renault-nissan.com

+33 (0)6 17 62 01 72                                                   +33 (0)6 03 09 51 97