MARIAH CAREY, ROBOTAR, EN BJÖRN OCH 470 000-KRONORSFLASKAN MED GRÖN TE - DET HÄR ÄR HUR NISSAN UTVECKLAR SINA CROSSOVERS / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

MARIAH CAREY, ROBOTAR, EN BJÖRN OCH 470 000-KRONORSFLASKAN MED GRÖN TE - DET HÄR ÄR HUR NISSAN UTVECKLAR SINA CROSSOVERS

  • Nu avslöjar Nissan för första gången de föremål som de använder för att testa sina crossovers - och föremålen kan tyckas en aning märkliga.
  • Juke, Qashqai och X-Trail har körts över 2,4 miljoner km* för att enbart testa upphängningen. Det är nästan lika mycket som 60 resor runt jorden.
  • Bildörrar har stängts 1,2miljoner gånger och motorhuvar har lyfts 48000 gånger bara för att säkerställa kvalitet och hållbarhet.

Sångerskan Mariah Carey är kanske inte medveten om det, men hon spelar en mycket viktig roll i utvecklingen av varenda Nissan Crossover. Det gör även en brunbjörn och ett urval av muggar och flaskor från hela världen.

 

För första gången avslöjar Nissan, marknadsledande inom crossovers, de metoder man använder för att testa sina nya bilar, däribland X-Trail, Juke och Qashqai. 

Målet med det noggranna tillvägagångssättet är att återskapa verkligheten och den krävande användning som bilarna utsätts för i vissa vardagliga situationer. Det gör också att kunderna kan vara säkra på att kvaliteten och hållbarheten är i världsklass och att Nissan har tagit hänsyn till kundernas behov samt trenderna på marknaden.

 

Sedan den första crossovern såg dagens ljus 2007 har Nissan utfört mer än 150 000 tester genom hela crossoverutbudet. I testerna ingår bland annat:

  • Öppnar och stänger fönstren med hjälp av speciella robotar 30000gånger per modell, samtidigt som man använder ett speciellt vulkaniskt damm importerat från Japan för att testa så att inga repor uppkommer och för att säkerställa att den mekaniska funktionen för de elektriska fönsterhissarna är slitstark.
  • vindrutetorkarna har testats 480timmar på olika hastigheter och inställningar, samt genomgår simuleringar i olika väderförhållanden.
  • Använder höger och vänster körriktningsvisare 2,25 miljoner gånger på varje modell.
  • Spelar stereon på hög volym under totalt 1200dagar (alltså 1728000minuter) med speciellt utvalda låtar för att täcka ett brett spektrum av tonlägen och rytmer. Det är här vi hittar Mariah Carey, som spelas för att få de höga tonerna, men man använder även tysk housemusik, för den dunkande basens skull.
  • Släpper vikter för att säkerställa att glastaket kan motstå vikten av en brunbjörn som klättrar på bilen.
  • Använder en uppsjö av olika muggar, flaskor och behållare för att kontrollera att mugghållare och dörrfickor är användbara.

Utvecklarna är så hängivna att uppnå perfektion att de till och med bestämde sig för att göra om designen på den bakre dörrfickan hos Qashqai när det uppdagades att den nya flaskan med ett populärt japansk grönt te inte fick plats. Istället för att riskera missnöjda kunder gjordes designen om till en kostnad av 470 000 kronor.

 

Samma utvecklare och deras smarta robotar har även öppnat motorhuven på crossovers mer än 48 000 gånger, och dörrarna har otroligt nog öppnats 1,2 miljoner gånger. En del skulle nog säga att detta verkar lite extremt, men det måste överstiga det uppskattade antal gånger som delarna används av kunderna under bilens hela livslängd.

 

Nissans crossovers har även lagt ribban när det gäller interiördesign. Man har utvärderat och testat komforten på över tjugo olika förarsäten mer än 300 gånger, och utöver det har man testat interiördekoren för att motstå besvärliga vardagsfläckar som choklad, olja, läppstift, hårgelé och kaffe. 

David Moss, Senior Vice-President på Nissan Europe Technical Centre, förklarar: "En del av de apparater vi har skapat och de instrument vi använder kanske gör att vi ser ut som galna uppfinnare. Men de har alla ett syfte, och det är att säkerställa att Nissans utbud av crossovers testas ordentligt för att uppfylla våra kunders behov - och kommer att göra det i många år framöver." 

Det är uppenbarligen en strategi som fungerar. Förra året såldes över 400 000 Nissans crossovers i Europa. Detta förstärker Nissans plats som klassledande, och det är ett bevis på att den unika designen, den utomordentliga effektiviteten och den avancerade tekniken som Nissans crossovers erbjuder är precis vad dagens europeiska kunder letar efter.

För mer information om Nissan crossoverutbud, övriga personbilar och lätta transportfordon gå tillhttp://www.nissan.se/

* baserat på 3 Qashqai-modeller sedan lanseringen, 1 X-Trail-modell och 2 Juke-modeller sedan lanseringen = 6 modeller

** Nya Qashqai firade nyligen en milstolpe när man producerade det 500 000:e exemplaret och det faktum att man har gjort detta på bara 21 månader och att det är den första brittisktillverkade bil att uppnå en sådan siffra.