NISSAN UTMANAR I ÅRETS HETASTE ELBILSHÄNDELSE - ORESUND ELECTRIC CAR RALLY / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NISSAN UTMANAR I ÅRETS HETASTE ELBILSHÄNDELSE - ORESUND ELECTRIC CAR RALLY

  • Nissan är, för fjärde året, huvudsponsor för OECR
  • Ett unikt dansk-svensk elbilsrally
  • Nissan visar 7-sitsiga 100 % eldrivna Evalia
  • Demonstration av Nissans "Vehicle to Home" teknologi

Lördagen den 19 september går startskotten för Oresund Electric Car Rally (OECR) och Nissan är, för fjärde året, en av sponsorerna för tävlingen. 

Nissan kommer att köra med två 100 % eldrivna bilar - en LEAF samt nya 7-sitsiga Evalia. Syftet med att ställa upp i rallyt är att visa elbilens många fördelar samt att skapa uppmärksamhet kring frågorna som rör laddinfrastruktur och incitament.

  • Vi ser det som en möjlighet och styrka att tillsammans med övriga aktörer på marknaden visa, privatpersoner, företagare, beslutsfattare och politiker de många fördelar och valmöjligheter som finns med att köra 100 % eldrivna person- och transportbilar, säger Alexandra Österplankommunikationschef för Nissan i Sverige.

En oslagbar energisnål dansk-svensk avgasfri helg  

Starten går vid Frederiksbergs Rådhusplats i Köpenhamn på lördag förmiddag. Efter en tur genom Själland och västra Skåne med uppehåll i Helsingör och Helsingborg går bilarna i mål i Malmö på söndag eftermiddag. Tävlingen är öppen för alla moderna elbilar och laddhybrider.  Målgången sker vid Stortorget i Malmö där tävlande och åskådare har möjlighet att ta del av en elbilsutställning.

 

Vehicle to Home - ett unikt system för Nissan LEAF-ägare

Nissan kommer under söndagen, utöver att erbjuda provkörningar av elbilar, även demonstrera "Vehicle to Home" teknologin. Ett unikt system som gör att Nissan LEAF-ägare kan förse sitt hem med energi som lagras i bilens batteri.