NISSAN INLEDER EN NY ERA FÖR DESIGN AV CROSSOVERS, PRESTANDA FÖR ELBILAR OCH KVALITET PÅ TRANSPORTBILAR / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN INLEDER EN NY ERA FÖR DESIGN AV CROSSOVERS, PRESTANDA FÖR ELBILAR OCH KVALITET PÅ TRANSPORTBILAR

Den spännande konceptbilen Gripz tar design av crossovers till en ny nivå

 • En ny typ av kompakt crossover för en ny generation
 • Skapar en känsla av spänning och äventyr med radikalt designkoncept
 • Nissan Gripz Concept är utrustad med EV teknik baserad på Series hybridsystem "Pure Drive" e-Power
 • Lanserar Nissans designspråk "emotionell geometri"

Revolutionerar körning med elbil: 2016 LEAF har en räckvidd på 250 km

 • 26 % ökning av räckvidden för LEAF - upp till 250 km på en enda laddning
 • Nissan är först igen, inom segmentet elbilar, när LEAF lanserars med 30kWh-batteritekniken
 • Nytt infotainmentsystem, NissanConnect EV, med bättre funktionalitet

Nya NP300 Navara: Premiär i Europa för Nissans crossover-inspirerade pick-up

 • Djärv, ny design interiört och exteriört med premiumkänsla och hög utrustningsnivå
 • Ny, klassledande teknologi med bland annat Around View Monitor och LED-strålkastare
 • Ny 2,3-liters dCi-motor med bättre prestanda och högre effektivitet
 • Ny 5-länkad bakhjulsupphängning ger överlägsen åkkomfort

Crossovers och prestandabilar driver Nissan framåt

 • Qashqai ha, på rekordtid, nått milstolpen 500 000 tillverkade bilar
 • Juke firar fem år på toppen. X-Trail lanserar en ny bensinmotor
 • Över en halv miljon Nissan-bilar har sålts i Europa under de första åtta månaderna

Nissans pionjärtänkande inom design och innovation skapar rubriker på den 66:e upplagan av Frankfurt Motor Show. I montern visar Nissan hur man lyckas utmana konventionerna och leverera spänning på varje nivå. Med en imponerande uppvisning av djärva, nya idéer och banbrytande utveckling inom Nissans hyllade elbilsprogram bekräftar Nissan än en gång företagets status som ett av de mest innovativa och nytänkande bilmärkena i branschen. 

Konceptbilen Nissan Gripz, med mängder av innovativa lösningar och ett nytt, djärvt designspråk, är huvudattraktionen i Nissans monter på Frankfurt Motor Show. Skickliga medarbetare i Europa och Japan har utformat och konstruerat konceptbilen Gripz, som ger en lockande inblick in i framtidens design av crossovers.  

Konceptbilen Nissan Gripz, som förenar de praktiska egenskaperna hos en kompakt crossover med prestandan, spänningen och körglädjen hos en traditionell sportbil. Denna unika kombination ger GRIPZ en dubbel personlighet - den perfekta mixen av en utmärkt och smidig lösning i vardagen samtidigt som man har möjlighet att ge sig ut i mer äventyrlig terräng.

Konceptbilen Nissan Gripz visar inte bara hur företaget bryter gränser för ny design, utan den är också ett bevis på den tekniska kapacitet som finns inom Nissan.  Gripz, som är utrustad med en serie-hybrid EV, lanserar prototypen för ett hybridsystem som baseras på teknologier utvecklade för Nissan mest sålda elbilar och som levererar en effekt på 80kW och ett vridmoment på 254Nm.

Nissans ledande position och innovativa teknologi på elbilsmarknaden tar ytterligare ett steg framåt i Frankfurt med lanseringen av ett nytt batteri för LEAF. Med det nya batteriet får bilen en räckvidd på upp till 250 km, en ökning med hela 26 procent. Det nya batteriet, som är det första 30 kWh-batteriet i segmentet, är hjärtat i 2016 LEAF 30kWh, som också har världspremiär i Frankfurt.  Tack vare omarbetad intern kemi och nya elektrodmaterial skapar det nya batteriet helt nya och bättre förutsättningar för den som kör och äger en Nissan LEAF. Det stärker modellens position som den mest kapabla, praktiska och prisvärda elbilen i världen.

Som vanligt när det gäller Nissan ger nya 2016 LEAF 30 kWh-batteriet extra kraft utan att man behövt avstå från någonting i den befintliga bilen. Trots att batteriet ger extra kapacitet, tar det inte större plats än 24 kWh-batteriet och det kan laddas från 0-80% på samma tid (30 minuter) när det ansluts till en snabbladdare. 

 

På Frankfurt är det också premiär för helt nya NP300 Navara. NP300 Navara, som fått en helt ny design efter Nissans crossover-filosofi, bygger på Nissans långa erfarenhet från pick-up-segmentet med några av de mest avancerade funktionerna inom design och teknik. Med ny teknologi, djärv design och smart konstruktion sätter nya NP300 Navara en ny standard inom varje område. Komfortnivån har lyfts radikalt tack vare en helt ny, omgjord interiör och integreringen av ett nytt, lättviktigt, flerlänkat bakre upphängningsystem, som ökar bekvämligheten.

 

Nya NP300 Navara har också fått en ny dCi-motor på 2,3 liter, som är upp till 24 procent effektivare. För första gången har köparna också möjlighet att istället välja en dubbelturboladdad motorvariant. Och eftersom den influerats av Nissans crossover-filosofi har den också utrustats med mängder av praktisk teknologi, bland annat Around View Monitor (AVM) och Forward Emergency Braking (FEB). 

Europa-premiären för nya NP300 Navara utgör också lanseringen för en ny garanti för transportbilar (LCV). Med den tillit som Nissan har för kvaliteten på företagets bilar, kommer alla bensin- och dieseldrivna lastbilar och transportbilar att täckas av en marknadsledande fabriksgaranti på 5 år eller 160 000 km. För att Nissanägarna ska kunna känna sig helt trygga har den nya garantin utökats för att även täcka Nissan originaldelar.

Nissans hyllade sortiment av crossover-modeler fortsätter att driva varumärket framåt och ett stort antal betydande nya utvecklingsprojekt och jubileer uppmärksammas i Frankfurt. Den andra generationen av Qashqai är på plats i Tyskland, efter att precis ha nått milstolpen 500 000 tillverkade bilar - en otrolig bedrift som har uppnåtts på endast 21 månader. Juke har också anledning att fira. Den har utsetts till Europas populäraste kompakta crossover under fem år. Och X-Trail kommer med en helt nylanserad drivlina, 1.6 dCi-motor på 163 hk.  

Nissans ständiga utveckling av sportbilar visas återigen på Frankfurt Motor Show med 2016 års modell av GT-R och 370Z. Versionen av GT-R banbil, som har utvecklats av Nismo, visas för förta gången på en bilutställning. Det är en version med några av de mest framgångsrika NISMO funktioner som är byggd för entusiaster som gillar att kör på bana. En styvare kaross och tuning av suspensionen ger bättre och jämnare körning. Sex-ekrade RAYS® och anpassade racingdäck med lättmetallfälgar bidra till att ge den ultimata körupplevelsen på banan - allt förpackat i GT-R modellens standardutförande. 2016 års modell av GT-R och 370Z kommer också i en ny färg (Deep Blue Pearl).

Nissans närvaro på Frankfurt Motor Show sker vid en tidpunkt då varumärket är i starkt tillväxt. Nissan har stärkt sitt försprång på marknaderna för både elbilar och crossovers, med rekordförsäljning och stigande efterfrågan inom båda dessa nyckelsegment.

Nissa har lanserat nio nya modeller sedan början av 2014 och tack vare företagets fokus på nya segment och marknader med hög tillväxt fortsätter försäljningen i Europa att växa. Under de första åtta månaderna 2015 har Nissan sålt 501 150 bilar - en ökning på 9 procent jämfört med samma period 2014.

Innovation och spänning står i centrum för alla Nissans verksamheter, bland annat i kommunikationen om företagets produkter och aktiviteter. Nissan tar innovationen till en ny nivå i Frankfurt med ett särskilt Nissan Social Media-team, som sänder direkt från allt som händer i montern under hela mässan ut till alla sociala medier. Uppdateringar i realtid kommer att meddelas via Twitter från @nissaneurope och @nissanDE och dessutom kommer de som följer Periscope-sändningarna att exklusiv få tillgång till bilarna och till ansvariga medarbetare i Nissans olika team. Sändningen börjar med en förhandstitt på Periscope den 15 september och tidpunkter för direktsändningarna kommer att meddelas på Twitter. 

Nissans monter (A06) ligger i Hall 8.