QASHQAI HAR TILLVERKATS I 500 000 EXEMPLAR PÅ REKORDTID / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

QASHQAI HAR TILLVERKATS I 500 000 EXEMPLAR PÅ REKORDTID

  • Det 500 000:e exemplaret av andra generationen Qashqai har rullat ut från fabriken i Sunderland
  • Flaggskeppet bland crossovers har nått milstolpen med en halvmiljon tillverkade bilar på rekordtid
  • Nya generationen av Qashqai säljs i 84 länder över hela världen

Nissan firar idag att 500 000 Qashqai rullat av produktionsbandet på fabriken i Sunderland, England. Qashqai - Nissans flaggskepp bland crossovers har uppnått bedriften att på den rekordkorta tiden 21 månader nå 500 000 tillverkade bilar.  

 

Sedan produktionen påbörjades i januari 2014 har en ny Qashqai tillverkats varje 62:a sekund på Linje 1 i Sunderland-fabriken. Närmare 100 000 (20%) av dessa har levererats inom England.

 

Qashqai har slagit tidigare rekord som innehades av MK1 Ford Cortina, som på 34 månader nådde milstolpen en halv miljon exemplar, och Austin/Morris 1100/1300, som nådde samma antal på 29 månader.  

Kvalitet, stil och klassledande teknologi gör Qashqai till den mest sålda crossovern i Europa. Frankrike (68 044 ex), Italien (45 464 ex) och Spanien (42 306 ex) svarar för nästan en tredjedel (31%) av det totala antalet sålda Qashqai i världen. 

Även om Qashqai från början utvecklades som en crossover för den europeiska marknaden är det inte bara i Europa som modellen har blivit populär. Efterfrågan på Qashqai är stor i 84 länder över hela världen, bland annat Uganda, Zambia och Saint Kitts, för att bara nämna några.

"Nissan Qashqai går från klarhet till klarhet," säger Paul Willcox, styrelseordförande, Nissan Europe. "En halv miljon Qashqais på bara 21 månader är ett otroligt resultat och visar att Qashqai har träffat helt rätt och övertygat köparna. Tillsammans med den första generationen finns det nu mer än 2,5 miljoner Qashqais på vägarna i Europa. Det gör Nissan till den  obestridda ledaren inom crossover-segmentet." 

Den totala produktionen av Qashqai i hela världen är nu över 2,5 miljon. Från och med i höst kommer nya Qashqai även att tillverkas i Sankt Petersburg för försäljning inom Ryssland. 

Mer information om Nissans prisbelönta Qashqai hittar du på http://www.nissan.se/ eller hos din lokala Nissan-återförsäljare.