RENAULT-NISSAN ALLIANSEN HAR SÅLT 250 000 ELBILAR / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

RENAULT-NISSAN ALLIANSEN HAR SÅLT 250 000 ELBILAR

  • Historisk milstolpe för elbilar  nåddes i början av juni 
  • Alliansen säljer nästan hälften av alla elbilar i världen 
  • Försäljningen av elbilar ökade med nästan 15 procent till och med maj i år jämfört med samma period förra året 
  • Nissan LEAF behåller sin position som världens mest sålda elbil 

Renault-Nissan Alliansen, världsledande inom mobilitet med noll utsläpp, har sålt den 250 000:e elbilen: enRenault ZOE som såldes till en fransk ingenjör.

 

Alliansen nådde denna historiska milstolpe i början av juni, 4,5 år efter lanseringen av Nissan LEAF, världens första bil med noll utsläpp för massmarknaden.*  Alliansen svarar idag för ungefär hälften av alla elbilar som säljs i världen. Nissan LEAF behåller positionen som världens mest sålda elbil, med mer än 180,000 sålda bilar. 

Från januari till och med maj har Alliansen sålt ca 31 700 EV -- en ökning med 14.8 procent jämfört med samma period föregående år. 

"Efterfrågan på våra elbilar fortsätter att öka i snabb takt tack vare olika statliga förmåner och en stadigt växande infrastruktur för laddning av elbilar", säger Carlos Ghosn, styrelseordförande och CEO för Renault-Nissan Alliansen. "Det positiva gensvaret från våra kunder bidrar också till att efterfrågan ökar. Dessa bilar når några av de högsta nivåerna för tillfredsställelse från våra kunder över hela världen."

Fransman från Bordeaux mottar den 250 000:e elbilen

Ägaren av den 250 000:e elbilen är dataingenjör Yves Nivelle, som bytte in sin 21-år gamla dieselbil mot halvkombin Renault ZOE. Nivelle köpte sin elbil efter att franska regeringen lanserat en miljöbonus i april som gjorde det möjligt för ägare av gamla, förorenande dieselbilar att byta in dem och få en rabatt på upp till 10 000 euro vid köp av en ny elbil.

 "Regeringens miljöbonus var en avgörande faktor för mitt beslut att skaffa en elbil", säger Nivelle. "Men jag måste säga att jag blev frälst redan första gången jag körde bilen. Det är ett nöje att köra den och det känns bra att kunna göra en insats för miljön."

Alliansen har ett sortiment på hela sex 100% eldrivna bilar

Med sex modeller ute på vägarna är Renault-Nissan Alliansen den enda personbilsgruppen i världen med hela serien av 100% eldrivna bilar i programmet. Förutom LEAF erbjuder Nissan också e-NV200, en transportbil som har sålts på den europeiska och japanska marknaden sedan förra året. Förutom ZOE säljer Renault också transportbilen Renault Kangoo Z.E, SM3 Z.E. sedan och Twizy, en 2-sitsig bil för pendlare i stadstrafik. 

Nissanhar sålt 185 000 elbilar över hela världen sedan december 2010, då Nissan LEAF kom ut på marknaden. LEAF har erhållit ett stort antal branschutmärkelser, bland annat 2011 World Car of the Year, European Car of the Year 2011 och Car of the Year Japan 2011-2012. LEAF säljs på 46 marknader. Nissans största marknaden för elbilar är USA, där ca 80 000 bilar sålts sedan lanseringen av av LEAF, Japan med ca 53 500 sålda bilar och Europa med ca 41 500.    

Renaulthar sålt 65 000 elbilar över hela världen sedan den första modellen, Kangoo Z.E., kom ut på marknaden i oktober 2011. Kangoo Z.E.0. utsågs till International Van of the Year 2012.

Renault var det ledande varumärket för elbilar i Europa de senaste två månaderna, med en marknadsandel på 26 procent. De största marknaderna för Renault är Frankrike, England, Tyskland och Norge. I Frankrike, där ZOE är den mest populära elbilen med nästan halva marknaden, har regeringens miljöbonus gjort det möjligt att leasa ZOE, , för så lite som 99 euro i månaden.

Renault-Nissan Alliansen valdes nyligen till officiell leverantör av personbilar till FNs klimatkonferens COP21 i Paris 30 november till 11 december. Alliansen kommer att ställa upp med en flotta på 200 elbilar för att köra delegaterna mellan stationer och flygplatser och den årliga konferensen. Det blir första gången som FN kommer att använda en flotta med noll utsläpp för alla persontransporter under en COP-konferens. 

För att se vår video och EV  milestone infographic, klicka här

*Inga CO2-utsläpp och inga reglerade luftföroreningar vid körning enligt den standardiserade EU-körcykeln (NEDC).