NISSAN GER AVIS EUROPAS STÖRSTA FLOTTA AV ELBILAR / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN GER AVIS EUROPAS STÖRSTA FLOTTA AV ELBILAR

  • Nissan har tecknat avtal med AVIS Danmark gällande 401 e-NV200 och 60 Nissan LEAF Tillsammans med fjolårets order på 400 LEAFinnebär detta att AVIS nu har den största elbilsflottan i hela Europa

8 maj 2015 - Nissan har tecknat avtal med AVIS Danmark om köp av 401 exemplar av transportbilen Nissan e-NV200 samt ytterligare 60 stycken Nissan LEAF. Detta innebär att AVIS får Europas största flotta av 100 % eldrivna Nissan-bilar.

 

I fjol beställde AVIS 400 Nissan LEAF, och efter att på ett lyckat sätt ha introducerat dem i sitt leasingprogram, kompletterade biluthyrningsföretagets danska gren sitt utbud även med eldrivna Nissan e-NV200 i transport- och personbilsutförande. För att klara efterfrågan på den danska marknaden, har AVIS dessutom beställt ytterligare 60 av Nissan LEAF. Detta innebär att AVIS nu har 861 eldrivna Nissan-bilar i sin fordonsflotta i Danmark.

Chefen för eldrivna fordon på Nissan Europe, Jean-Pierre Diernaz, säger att avtalet är ett tydligt bevis på det förtroende som företag har för Nissans elbilar: "Det gläder oss mycket att återigen få arbeta tillsammans med AVIS och skapa ett leasingutbud för de danska kunderna. När stora företag som AVIS i Danmark och DHL i Italien lägger större order på Nissans elbilar, kan vi notera att allt fler personer inser fördelarna med den unika kombination av körkomfort, låga driftskostnader och nollutsläpp som dessa produkter erbjuder.

Kasper Gjedsted, VD för AVIS i Danmark, säger i en kommentar "Vi har redan haft stora framgångar med Nissan LEAF i Danmark - vi leasade ut alla bilar vi köpte från Nissan mycket snabbt. Därför beställer vi nu ännu fler. För att följa upp denna succé, har vi beslutat att även ta in e-NV200 för att på så sätt bredda vårt utbud och attrahera nya kundgrupper."

 

Nissan är världens största tillverkare av elbilar, bl.a. Nissan LEAF som inte bara var den mest sålda elbilen i Europa förra året, utan i hela världen. 2014 kompletterade Nissan sitt elbilsutbud med transportbilen e-NV200 som finns i versioner både för last- och persontransporter och kombinerar sitt klassledande utrymme med den avancerade, utsläppsfria drivlinan från Nissan LEAF.