NISSAN LANSERAR 7-SITSIG E-NV200: VÄRLDENS MEST MÅNGSIDIGA ELBIL PRESENTERAS PÅ BILSALONGEN I GENÈVE / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN LANSERAR 7-SITSIG E-NV200: VÄRLDENS MEST MÅNGSIDIGA ELBIL PRESENTERAS PÅ BILSALONGEN I GENÈVE

  • Nissan tidigarelägger lanseringen av en ny passagerarversion av e-NV200  
  • 7-sitsig version för VIP-transfer, hotell, taxi och privatkunder 
  • Med fällbar andra och tredje sätesrad är denna 7-sitsiga version den mest mångsidiga elbilen på marknaden 
  • Premiär för specialversion av Nissan LEAF, den mest sålda elbilen i Europa  

Tack vare en allt större efterfrågan från både företag och fleet-kunder har Nissan meddelat att man kommer att påskynda lanseringen av en ny modell inom företagets elbilsserie - en 7-sitsig version av 100 % eldrivna e-NV200.

 

Ända sedan den revolutionerande transportbilen för första gången kom ut på marknaden har en 7-sitsig version funnits med i Nissans planer i syfte att möta efterfrågan av en elbil som kan transportera många personer. För allt från taxibolag och shuttleservice till familjer erbjuder 7-sitsiga e-NV200 Evalia en transportlösning med noll utsläpp. För de som normalt utnyttjar transportbilen för frakt av gods och bara ibland behöver sju säten kan Combi-versionen av e-NV200 utrustas med kapacitet för flera säten.

 

Jean-Pierre Diernaz, Director of Electric Vehicles, Nissan Europe, förklarar lanseringen så här: "Vi har alltid haft planer på att erbjuda en version av Nissan e-NV200 med plats för flera passagerare. En ökande efterfrågan på marknaden har inneburit att vi har flyttat fram lanseringen med flera månader för att möta behovet. Nissan har fått förfrågningar från taxibolag, företag som transporterar VIP-gäster, hotell och privata kunder som är intresserade av att köpa denna flexibla och mångsidiga bil."

 

Den 7-sitsiga versionen av e-NV200 har två säten fram, tre i mitten och två längst bak. Både den andra och tredje sätesraden kan fällas ner för att skapa ett stort lastutrymme, vilket gör denna nya modell till en mycket flexibel bil för både kommersiellt och privat bruk.  Den andra sätesraden fälls framåt och den tredje sätesraden fälls åt sidorna, vilket öppnar upp en enorm lastyta på 2,94 kubikmeter. Det räcker för att få plats med tre cyklar, utan att hjulen monteras av, vilket är unikt för klassen. Med alla tre sätesraderna på plats är lastkapaciteten 443 liter under bagagerumshyllan och upp till imponerande 870 liter om man lastar upp till taket. Det gör att man får plats med sju personer och mycket bagage i bilen.

 

För att öka komforten för passagerarna är den 7-sitsiga versionen utrustad med luftkonditionering bak, vilket ger en jämnare temperatur i hela kupén, även för passagerarna på tredje sätesraden.

 

Den nya modellen finns med snabbladdningssystemet CHAdeMO, som ger tillgång till det snabbladdningssystem som är mest utbrett i Europa idag med över 1500 laddningsstationer.  Snabbladdningssystemet gör att företag och förare kan förlänga sina resor eller göra många korta resor under en dag genom att snabbt ladda upp bilen. Redan idag har flera användare av e-NV200, såsom Taxi Electric i Nederländerna och C&C Taxis i England, installerat egna snabbladdningsstationer för att öka utnyttjandegraden och flexibiliteten.  

 

Transportbilsversionen och den 5-sitsiga versionen av e-NV200 lanserades förra sommaren och har redan fått ett mycket positivt mottagande med beställningar från taxibolag över hela Europa samt stora företag såsom DHL Express i Italien och APM, som tillhör Maersk-gruppen.  Diernaz är inte förvånad över det här intresset och ger följande kommentar: "Fördelarna är uppenbara. Elektricitet som bränsle är mycket billigare än diesel, även om man tar hänsyn till dagens låga priser. Underhållet är 40 procent billigare och bilen är tystare, går jämnare och accelererar snabbare än motsvarande dieselbil." 

Den nya versionen av e-NV200 får sällskap på bilsalongen i Genève av en specialversion av Nissan LEAF, som just har noterat ett rekordår med en försäljningsökning på hela 33 procent 2014. För att fira det fjärde året som den mest sålda helelektriska bilen i världen och i Europa, har modellversionen, som bara finns i en begränsad upplaga,  fått nya, häftiga 17-tum fälgar och extra utrustning som standard. Denna modell i begränsad upplaga, som bygger på Acenta-versionen, ger kunderna två typer av laddningskablar, som gör att de kan välja att ladda bilen i vanliga kontakter hemma eller snabbladda i Typ 2-uttag.

Nissan e-NV200 med sju säten, som går att beställa från och med april, finns både som Combi med kommersiell inredning och som passagerarversionen Evalia med extra ombonad inredning.