JUKE NISMO RS DRAR IN I BILHALLARNA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

JUKE NISMO RS DRAR IN I BILHALLARNA

  • Säljstart för nya Nissan Juke NISMO RS över hela Europa 
  • 218 hk, häftigare köregenskaper och förstärkt karosstruktur 
  • Mekanisk differentialbroms är standard på 2WD-modellerna 
  • 6-växlad manuell växellåda eller Xtronic-växellåda med växlingspaddlar  

Nu är det äntligen dags för Nissan att släppa sin sportigaste Juke någonsin.

 

Med mer prestanda, ett vassare chassi, starkare bromsar och extra utrustning är nya RS en extremare version av Nissans prisbelönta kompakta crossover.

 

NISMO RS bygger på NISMO:s omfattande erfarenhet inom motorsport och har en 1,6-liters DIG-T-motor med 2WD på 218 hk (160 kW) och ett vridmoment på 280 Nm för den tvåhjulsdrivna versionen med manuell växellåda. NISMO RS finns även som fyrhjulsdriven version med Xtronic-växellåda på 214 hk (157 kW). 2WD-modellen har försetts med en mekanisk differentialbroms på de drivande framhjulen, medan de fyrhjulsdrivna modellerna har Nissans avancerade momentfördelningssystem (Torque Vectoring System) som standard, tillsammans med Nissans Xtronic-växellåda, ett vridmoment på 250 Nm och nu även standardutrustad med rattmonterade växlingspaddlar.

 

Andra förbättringar, som hänger ihop med den ökade motorprestandan, är bland annat strategisk förstärkning av karossen för att öka styvheten på bakaxeln ytterligare och ett kraftfullare bromssystem med större skivor än på standardmodellen av NISMO. Justerade fjädrar och stötdämpare fullbordar hela paketet av dynamiska förbättringar.

 

"Vi är glada över att få leverera Juke NISMO RS till bilhallarna. Juke har alltid utmanat det konventionella och med nya NISMO RS-versionen kan Nissan återigen erbjuda något alldeles unikt," säger Taina Erkkilä, Communications Director, Nissan Nordic Europe.