DHL EXPRESS SÄTTER IN 50 ELDRIVNA NISSAN E-NV200 I ROM OCH MILANO / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

DHL EXPRESS SÄTTER IN 50 ELDRIVNA NISSAN E-NV200 I ROM OCH MILANO

Nissan har startat leveransen av de 50 exemplar av e-NV200 som DHL Express i Italien har beställt efter det ramavtal för utsläppsfria transporter som företaget tecknade med Nissan i juli förra året. Dessa 100 % eldrivna transportbilar kommer att användas för budkörning och andra leveranser i Italien - Rom och Milano är först ut.

Med de nya bilarna bekräftar DHL Express sin satsning på att bli det "grönaste" företaget i branschen - detta genom att välja Nissan, den biltillverkare i världen som har fler elbilar på vägarna än någon annan. Nissan e-NV200, som lanserades 2014, innehåller till stora delar samma teknik som flerfaldigt prisbelönta Nissan LEAF, den mest sålda elbilen i både Europa och världen.

"När leveranserna nu inleds av e-NV200 - som kommer att användas för transporter från de största städerna i Italien, Rom och Milano - är detta ytterligare ett bevis på Nissans engagemang för att sprida den eldrivna mobiliteten runt om i hela Italien", berättade Bruno Mattucci, Managing Director, Nissan Italia.

 

"Avtalet med Nissan ligger helt i linje med den satsning på miljön vi arbetar aktivt med sedan flera år", förklarade Alberto Nobis, Managing Director, DHL Express Italia. "Användningen av dessa innovativa, utsläppsfria skåpbilar är ytterligare en komponent i vårt globala GoGreen-program som tagits fram av Deutsche Post DHL i syfte att sänka koncernens CO2-utsläpp med 30 % fram till år 2020. Dessutom gör bilarna från Nissan det möjligt för oss att implementera en hållbar City Logistics-strategi, eftersom de också lämpar sig speciellt bra för leveranser i historiska stadskärnor."

e-NV200, som testats av många företag och andra verksamheter med stora vagnparker, uppfyller alltså även de krav som DHL Express i Italien ställer. Vid en simulering av daglig användning i Rom-området, utförde Nissan e-NV200 45 leveranser och 25 avhämtningar, vilket ligger helt i linje med arbetsbelastningen för en konventionell transportbil, med en körsträcka på 120 km - alltså med råge under den officiella räckvidden på 170 km. Studier har visat att 70 % av alla europeiska transportföretag med skåpbilar i snitt kör mindre än 100 km/dag och 35 % av dem aldrig över 120 km/dag. Förutom i Rom och Milano, kommer DHL även att börja använda e-NV200 i Florens, Verona, Bologna, Neapel, Salerno, Bari och Catania.

Tack vare att den är helt utsläppsfri, är Nissan e-NV200 idealisk att använda i stadskärnor där dieseldrivna bilar inte är tillåtna. Dessutom erbjuder den betydligt lägre driftskostnader än en jämförbar dieseldriven bil samt enastående komfort tack vare den helt tysta motorn, den pigga accelerationen och det faktum att föraren slipper växla. 

Elmotorn är baserad på den vi hittar i Nissan LEAF, och med snabbladdningssystemet CHAdeMO laddar man upp ett urladdat batteri till 80 % av sin kapacitet på under 30 minuter. e-NV200 är en mycket kompakt bil utvändigt men erbjuder samtidigt en transportkapacitet som ligger i den absoluta toppen i segmentet. Lastutrymmet slukar 4,2 m3, vilket motsvarar 2 EUR-pallar, och en nyttolast på 770 kg. Batteripaketet sitter placerat under golvet, utan att inkräkta på lastutrymmet, vilket ger bilen en mycket låg tyngdpunkt.