NISSAN ELECTRIC LEASING PROGRAM - YTTERLIGARE ETT STEG I RÄTT RIKTNING / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN ELECTRIC LEASING PROGRAM - YTTERLIGARE ETT STEG I RÄTT RIKTNING

Nissan tar nu nästa steg sitt engagemang för utsläppsfri bilism genom att återigen erbjuda kunder, företag och privat, Nissan Electric Leasing Program. 

I somras sjösatte Nissan LEAF Ambassadörsprogram som ett led i Nissans engagemang för en utsläppsfri bilism. Det stora intresset för programmet och efterfrågan från kunder om ytterligare ett leasing program har gjort att Nissan, återigen, kan erbjuda fler att köra elbil. Nissan LEAF Electric Leasing Program pågår under två år och syftet är att ge ännu fler kunder möjlighet att köra Nissan LEAF och e-NV200.  

"Nissan har ett tydligt mål när det gäller utsläppsfri bilism. Genom att göra elbilar tillgängliga på marknaden bidrar vi till att ändra köp- och körbeteenden. Nissan Electric Leasing Program öppnar upp nya möjligheter samt hjälper till att motverka den osäkerhet som finns kring laddning och räckvidd. Vår förhoppning är självfallet att fler ska göra miljövänliga val när de väljer bil", säger Stefan Andström, chef för Nissan i Sverige.

Utbyggnad av laddinfrastruktur

Sedan elbilar introducerades och blev ett reellt alternativ för bilägare 2010, har antalet registrerade elbilar varit betydligt lägre i Sverige än i våra nordiska grannländer. Det finns dock en stor potential för elbilar i Sverige. Enligt en studie som har gjorts av Elforsk skulle 75 % av svenskarna överväga att ha en elbil som första bil under två förutsättningar: att de inte är dyrare än fossilbränsledrivna bilar i motsvarande storlek och att det finns goda laddningsmöjligheter. Utbyggnaden av laddinfrastruktur är en nyckelfråga när det gäller allmänhetens beslut att köpa elbil.

"Nissan vill vara delaktiga och i framkant även när det gäller att utveckla miljö- och infrastruktur för elbilismen. Vi har en fantastisk produkt, världens mest sålda elbil, och tillsammans med våra partners ser vi också till att elbilsägare, oavsett bilmärke, kan snabbladda sina bilar på strategiskt utvalda platser längs de svenska vägarna", avslutar Stefan Andström.