Gör dig redo för nästa kapitel i Nissan X-Trails framgångssaga – avsparken sker på finalen i UEFA Champions League / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Gör dig redo för nästa kapitel i Nissan X-Trails framgångssaga – avsparken sker på finalen i UEFA Champions League

  • Den nya uppdaterade versionen av Nissans flaggskepp inom crossoversegmentet presenteras som en del av festligheterna under finalen i UEFA Champions League
  • Förbättringarna fokuserar på en modernare utvändig design, en elegantare kupé, innovativ ny teknik och mer praktiska detaljer
  • Nya X-Trail kommer framöver att utrustas med ProPILOT – det självstyrande systemet
  • Uppdateringarna förstärker X-Trails position som den perfekta bilen för familjens äventyr
  • Nissan är officiell bilpartner till UEFA Champions League

 

2.6.2017 – Nissan X-Trail är världens bäst säljande SUV och UEFA Champions League är världens största årliga sportturnering. Vad kan då vara bättre än att göra avsparken för nästa kapitel i Nissan X-Trails framgångssaga på ett exklusivt evenemang bara timmarna före själva finalen?

 

Den förbättrade X-Trail, har fått en rad olika uppgraderingar, som förbättrar kvaliteten och elegansen ytterligare. Det handlar bland annat om en distinkt och robust ny utvändig design, en interiör med högre kvalitet och önskvärda nya funktioner samt innovativa nya tekniker, som gör körningen ännu säkrare.

 

Man erbjuder även kunderna praktiska detaljer på en helt ny nivå. Något som troligtvis kommer att bli ett vinnande koncept, är den nya elektroniska bakluckan som kan manövreras utan händer – det är bara att kicka med foten under stötfångaren!

 

X-Trails förbättringar baseras på kundernas feedback och modellen är en mycket kapabel fem- eller sjusitsig crossover, som har utformats för att förstärka sin position som den perfekta bilen för familjens äventyr.

 

När det gäller uppdateringar framtill på X-Trail, handlar det om en bredare V-motion-grill med en ny utformning på stötfångaren, där karossfärgen används på ett bättre sätt, samt en elegant ny glansig svart finish.

 

Strålkastarklustret har fått ny form liksom X-Trails typiska bumerangformade varselljus. Det är större skillnad i utformningen mellan halogenenheterna och LED-strålkastarna, som för första gången har adaptiva strålkastare. Dimljusen är nu fyrkantiga istället för runda.

 

Stötfångaren bak har fått en ny design för att ge bilen ett mer robust utseende, detta tack vare nya kromdetaljer. Ljussignaturen har även uppgraderats till helt LED-ljus. X-Trail’s profil har också förbättrats med nya 17- och 18-tumsfälgar, samt en sidolist i krom över dörrsocklarna på toppversionen Tekna.

 

Det finns fyra nya pigga karossfärger – Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic och Dark Brown Pearl – förutom de sex färger som följer med från den tidigare modellen.

 

De invändiga förbättringarna består bland annat av en d-formad ratt, som gör att det är enklare för föraren att stiga in i och ut ur bilen. Med nya lättanvända kontroller på ratten, som kan manövreras åt fyra håll, får man nu bättre sikt över instrumenten och kontrollerna reducerar även den tid man behöver ta bort ögonen från vägen. För första gången finns även en integrerad värmefunktion.

 

Nya material har använts i hela kupén, även för sätena där lädret numera har en högre kvalitet. För första gången finns det uppvärmda säten både i framsäte och baksäte. En markant ny tvåfärgad läderinteriör i svart och ljusbrunt är ett extra tillval för Tekna-modellen.

 

För att möta kundernas krav på en bättre ljudbild, har Tekna-versionen utrustats med ett helt nytt BOSE premiumljudsystem med åtta högtalare som standard. Det är det mest kompletta ljudsystemet som kan fås i en Nissan-bil i Europa.

 

Digitalradio (DAB) är nu standard för första gången och pekskärmen för NissanConnect navigationssystem har ett nytt gränssnitt, som påminner mer om en app till utseendet och är tänkt att förenkla användningen. Det sitter även en ny hajfensantenn på taket, som ger bättre mottagning och ett modernare utseende.

 

Mångsidigheten i interiören gör nya X-Trail perfekt för äventyrliga familjer.

Den erbjuder stort utrymme och fantastisk komfort, samt klassens bästa knäutrymme i den andra sätesraden. Bilen har smarta förvaringslösningar och praktiska funktioner, som att sätena i andra raden kan skjutas/fällas ned.

 

Tack vare den uppgraderade formgivningen av interiören, är bagageutrymmet i nya X-Trail ännu större än tidigare, där VDA-kapaciteten ökar från 550 liter till 565 liter för femsitsversionen. Det totala utrymmet med alla säten nedfällda, ökar till 1 996 liter.

 

Bagageutrymmet i X-Trail kommer med Nissans innovativa lastsystem med lastavskiljare, som gör att man kan skapa hyllor och fack i nio olika kombinationer. Man kan även skapa dolda utrymmen för värdefull last som man inte vill ska synas, vilket är perfekt för en heldag ute med familjen.

 

För förare som vill ha flexibilitet på en helt ny nivå och större frihet när de själva vill, kommer Nissan X-Trail att under 2018 utrustas med självstyrande teknik i form av systemet ProPILOT. ProPILOT kommer att kontrollera styrning, acceleration och inbromsning i en fil på motorvägar.

 

Det är ett i raden av Nissans Intelligent Mobility-system, som är nytt för X-Trail. Andra system är Intelligent autobroms med fotgängarigenkänning och varning för korsande trafik bak. Om föraren försöker att backa och bilen upptäcker att en annan bil närmar sig, kommer systemet att avge varningar, både synligt och med varningssignal.

 

X-Trail kommer även i fortsättningen att finnas med tre effektiva motorer, bland annat med den 2,0-liters dieselmotor på 177 hästkrafter, som lanserades så sent som förra året. Det betyder att man kan välja den X-Trail som passar ens egna behov bäst och även välja mellan bensindriven eller dieseldriven med hög eller låg prestanda, sexväxlad manuell växellåda eller CVT XTronic automatiska växellåda, två- eller fyrhjulsdriven och fem eller sju säten.

 

Hela motorutbudet kan ses nedan:

 

Motor

1,6 130 hk diesel

1,6 130 hk diesel

1,6 130 hk diesel

2,0 177 hk diesel

2,0 177 hk diesel

2,0 177 hk diesel

1,6 163 hk bensin

Växellåda

6MT   (2WD)

6MT   (4WD)

CVT   (2WD)

6MT   (4WD)

CVT   (2WD)

CVT   (4WD)

6MT   (2WD)

CO2 (g/km)

129

139

135

149

148

158

145

Blandad körning (l/100 km)

4,9

5,3

5,1

5,6

5,6

6

6,2

Alla prestandasiffror är framtagna med 17-tumsfälgar

 

 

Philippe Saillard, Senior Vice President, Sales & Marketing, Nissan Europe, kommenterade: – Nissan är den officiella bilpartnern till UEFA Champions League och fotboll är en sport som familjer över hela världen älskar. Vad kan då vara bättre än att presentera nya Nissan X-Trail – den perfekta bilen för familjeäventyret – på finalen i Cardiff?

 

Mer än 3,7 miljoner X-Trail har sålts sedan den första generationens modell lanserades år 2000. Detta inkluderar även USA, där X-Trail bär namnet Rogue. I Europa handlar det om nästan en halv miljon bilar, där X-Trail fortsätter att vara mycket populär.

 

Cirka 115 000 exemplar har sålts i Europa sedan den helt nya tredje generationens modell lanserades 2014 och efterfrågan har växt markant år efter år. Försäljningen fördubblades mellan 2014 och 2015 och den totala försäljningen steg med ytterligare 40 % året därpå.

 

Under verksamhetsåret 2016, var X-Trail (inklusive Rogue) världens populäraste SUV med 766 000 sålda bilar – mer än någon av konkurrenterna.

 

Nya Nissan X-Trail kommer att finnas till försäljning från och med höst 2017.