NISSAN BEFÄSTER SIN STÄLLNING SOM OBESTRIDD LEDARE PÅ CROSSOVER-MARKNADEN / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN BEFÄSTER SIN STÄLLNING SOM OBESTRIDD LEDARE PÅ CROSSOVER-MARKNADEN

  • En crossover-familj med tre olika modeller är den största på marknaden
  • Varje crossover-modell bygger på Nissans innovations- och visionstänkande
  • Dokumenterade meriter och förståelse för kundernas behov

Att lyckas skapa ett innovativt och framgångsrikt segment inom personbilsmarknaden är en makalös bedrift. Att upprätthålla samma vision och ambition för att utveckla en hel serie storsäljande, branschledande bilar med samma DNA har aldrig tidigare inträffat. Under de senaste sju åren har Nissan legat i täten inom crossover-segmentet och utvecklat nya, spännande modeller och utvidgat ett sätt att tänka till nya branscher på marknaden.

 

Lanseringen av nya X-Trail och nya Juke är ytterligare exempel på Nissans ledande position inom crossover-segmentet. Även om konkurrenterna inte kunnat undvika att följa efter i Nissans spår under de senaste åren, finns det inget annat bilmärke som kan erbjuda en så komplett och varierande serie av crossover-modeller. 

Nissans crossover-modeller fortsätter att ha framgång över hela världen och efterfrågan ökar varje dag. Originalmodellen, pionjären Qashqai, som slagit otaliga rekord, är den bilmodell som visat vägen. 

CROSSOVER - EN STIL SOM GJORT ATT BILARNAS DESIGNBOK HAR FÅTT SKRIVAS OM

Från den dag då Qashqai år 2007 kom med en helt nydanande design blev familjebilen aldrig densamma igen. Genom att kombinera det kraftfulla utseendet och den höga körställningen hos en SUV med den pigga karaktären, de låga driftkostnaderna och de praktiska fördelarna hos en kombicupé , har Qashqai visat att det går att skapa en bil med det bästa från två världar tack vare innovativt tänkande och djärva visioner.

Gå sju år framåt i tiden, så blir det ännu tydligare hur Nissans vision av framtiden ser ut.

Nissan har med stor framgång renodlat de egenskaper som skapar den perfekta crossovern. Genom att utnyttja sin ledande ställning och omfattande kunskap inom området utvecklar Nissan bilar som ger sina ägare både spänning och trygghet.

Nyckeln till Nissans framgångar är varumärkets unika design-DNA. Samtliga tre medlemmar i Nissans crossover-familj har fått en rad gemensamma stilgrepp, som gör att de känns igen direkt. Det mest iögonfallande är den kraftfulla V-formade grillen. Höga hjulhus bidrar till en känsla av styrka och robusthet samtidigt som föraren kan känna sig säkrare och tryggare bakom ratten. En avsmalnande midjelinje och en svepande taklinje ger samtliga tre modeller ett elegant och spänstigt utseende, som gör att de skiljer sig från alla konkurrenter på marknaden. 

Djärvt utformade detaljer, som bidrar till bilarnas premium-look, har blivit ett väsentligt element i Nissans crossover-design. Nissan har ständigt flyttat fram gränserna för bilarnas design, från den helt unika layouten av strålkastarna hos Juke till de karaktäristiska boomerangformade bakljusen på Qashqai och nya X-Trail.

Nissans crossover-modeller har också satt nya standards för design, teknik,konstruktion och layout av interiören. Varje crossover-modell från Nissan, från pionjärmodellen Qashqai till nya X-Trail, har försetts med ett stort antal innovativa design-funktioner för att göra bilresan enklare, säkrare och bekvämare. Och det är inte bara vettiga, praktiska funktioner, som till exempel den teaterliknande layouten av sätena i nya X-Trail, som gör att Nissans crossover sticker ut från mängden. Även spännande detaljer, såsom den lackerade låga mittkonsolen i Juke, visar att form matchar funktion på alla områden.  

CROSSOVER-TEKNOLOGIN LEDER UTVECKLINGEN

 Nissan har en lång historia av att lansera nyskapande teknologi för personbilar. Enligt Nissans filosofi ska premium-teknologi vara tillgänglig för alla och företaget har arbetat med att införa nya tekniska funktioner till sina personbilar före konkurrenterna.

Ett mycket bra exempel på Nissans tekniska innovationer är välkända NissanConnect-systemet. Systemet, som finns till alla modeller i Nissans crossover-sortiment, erbjuder smartphone-anslutning, som gör att bilföraren alltid kan vara uppkopplad. Nya NissanConnect är enkel och intuitiv att använda. Systemet, som erbjuder funktioner som normalt sett är reserverat för lyxbilssegmentet, ger tillgång till ett stort antal appar för underhållning, musik, sociala nätverk och resor via en pekskärm i färg.  

Bland de senaste NissanConnect-funktionerna hör avancerad satellitnavigering som integrerar Google Send-to-car-funktion. Med funktionen kan föraren planera sin resa hemma och sedan skicka informationen till bilen. Genom att bara trycka på en knapp kan föraren bland annat ta reda på vad det blir för väder och var bensinstationer och restauranger ligger. 

HÖG PRESTANDA OCH FLEXIBILITET 

Det är inte bara tekniken inuti bilen som gör Nissan crossover så speciella. Motorer, drivlinor och upphängningssystem har utvecklats för att uppnå driftkostnader och dynamiska köregenskaper som kan matcha eller till och med överträffa vad konkurrerande bilmodeller kan  erbjuda.

Genom intelligent teknologi och avancerad ingenjörskonst har Nissan lyckats minska storleken på ett antal motorer i crossover-sortimentet. Nissan har lyckats minska förbrukningen för både bensin- och dieselmotorer, och ändå behålla hög prestanda och flexibilitet. Mindre motorer väger mindre och har mindre intern friktion, vilket gör dem renare och mer bränsleeffektiva. Detta leder till betydande kostnadsbesparingar för bilägaren, utan kompromisser när det gäller bilens prestanda.

Transmissionssystemet är ett annat område inom vilket Nissan leder utvecklingen. Samtliga tre crossover-modeller finns med det högeffektiva ALL-MODE 4x4-i fyrhjulssystemet. Systemet består av ett stort antal tilläggsteknologier, bland annat Torque Vectoring System, som hjälper till att optimera dragkraften och förbättra bilens balans i kurvorna.

 

Nya Juke, Qashqai och X-Trail är också utrustade med Nissans avancerade XTronic automatväxellåda. Automatväxellådan har utvecklats för att ge en jämn och naturligt körupplevelse. Den beter sig som en traditionell flerväxlad automatisk växellåda vid hård acceleration med stegvisa växlingar. I lägre hastigheter är utväxlingsförhållandena finjusterade för ge extremt jämna växlingar.