NISSAN STÄRKER GREPPET OM CROSSOVER-SEGMENTET MED NYA X-TRAIL / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN STÄRKER GREPPET OM CROSSOVER-SEGMENTET MED NYA X-TRAIL

 • Försäljningsstart av nya Nissan X-TRAIL är augusti och startpris från 244 900 kr.
 • Helt nya X-Trail bygger på Nissans 4x4-teknik
 • Helt integrerad med Nissans branschledande crossover-sortiment
 • Djärv design och intelligent konstruktion med ännu bättre off road-egenskaper
 • Avancerad teknologi som är ledande i segmentet
 • Finns med upp till sju säten i en extremt flexibel interiör
 • Benutrymmet i baksätet är bäst i klassen
 • Andra sätesraden med unik funktion för att skjuta och luta sätena
 • Full anslutning via nya NissanConnect-systemet och med en rad applikationer
 • Nissan Safety Shield med ett utökat sortiment av säkerhetsfunktioner
 • Nya tekniska funktioner, bland annat ett öppningsbart panoramasoltak och LED-strålkastare
 • 4-hjulsdrift som tillval
 • Nya Nissan XTronic växellåda för versioner med 2-hjulsdrift
 • Nya dCi 130-motorn ger lägre utsläpp och lägre bränsleförbrukning
 • CO2-utsläpp från 129g

Med lanseringen av helt nya X-Trail befäster Nissan sin position som världens ledande tillverkare av crossover. X-Trail, som är helt ny från grunden, sällar sig till nya Qashqai och Juke i Nissans kompletta crossover-familj och för in ny teknologi, stil och klassledande nivå gällande praktiska funktioner. Nya X-Trail, som visades upp första gången på Frankfurt Motor Show 2013 och börjar säljas i Europa i juli, markerar starten på ett nytt spännande kapitel i Nissans framgångsrika crossover-story.


ÖVERSIKT

Nya X-Trail förenar Nissans ansedda 4x4-system med nya idéer och teknik, som hämtat inspiration från banbrytande crossover-modeller i varumärkets produktsortiment. Sammantaget har detta skapat en bil som omdefinierar segmentet för kompakta SUV-bilar.

X-Trail är byggd på den nya gemensamma plattformen Renault-Nissan Alliance Common Module Family (CMF) och är lika fulländad som den tidigare modellgenerationen, men har hämtat stil och effektivitet, spännande design, innovativ teknologi och suverän komfort från crossover-segmentet.

Nissans önskan att göra nya X-Trail till det mest fullständiga och attraktiva alternativet inom C-SUV-klassen har varit drivkraften bakom bilens nya, djärva design. Nya X-Trail har fått ett spännande nytt utseende, som följer Nissans senaste designprofil och som gör att bilen passar perfekt in i varumärkets vision av formgivningen av en modern crossover-SUV.
Tack vare en fin, men ändå muskulös kaross visar nya X-Trail upp både styrka och äventyrslusta samt svepande linjer. Den eleganta men ändå sportiga profilen omfattar ett stort antal nya designdetaljer, bland annat nya djärvt utformade strålkastare - LED-strålkastare som standard på högsta utrustningsnivån - och en tydlig ny LED-signatur, som gör att bilen omedelbart känns igen i mörker. Andra detaljer är en eldriven baklucka och ett öppningsbart panoramasoltak.
Invändigt erbjuder X-Trail en helt ny inredning för passagerarna. Kupén, som är helt förändrad med upp till sju säten (tillval) och har fått teaterliknande layout av sätena, som gör att alla passagerare har en fantastisk sikt ut genom fönstren. Med premium material och intelligent design sätter X-Trail en helt ny standard för hur man tar sig in i baksätet, utrymme för en eventuell tredje stolsrad och tekniklösningar inuti bilen. X-Trail är utrustad med senaste generationen av NissanConnect, som erbjuder integrering av smartphone och en rad innovationer, bland annat flera inbyggda appar för att förstärka upplevelsen av att vara fullt ansluten under resan.
Nya X-Trail drivs av en stark, men sparsam, diesel dCi 130-motor, som ger en optimal balans mellan bränsleekonomi och prestanda i alla hastigheter. Den finns med både 2- och 4-hjulsdrift. 4x4 är utrustad med Nissans senaste generation av ALL MODE 4x4-i. Tillsammans med Nissans nya Chassis Control-system och Nissan Safety Shield erbjuder X-Trail drivlina säkerhets- och komfortfunktioner som gör att föraren kan njuta av varje resa.
Nya X-Trail kommer att spela en viktig roll i Nissans växande crossover-familj. Den kommer att tillverkas på nio olika fabriker runt om i världen och för ett stort antal marknader. Nya X-tails föregångare har varit en av Nissans största säljframgångar över hela världen och den nya versionen kommer enligt planerna att bli en viktig produkt i Nissan Power 88, företagets affärsplan för räkenskapsåren 2011-2016.