PRODUKTIONEN AV NISSANS ANDRA 100% ELDRIVNA BIL FÖR DEN GLOBALA MARKNADEN HAR INLETTS I BARCELONA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

PRODUKTIONEN AV NISSANS ANDRA 100% ELDRIVNA BIL FÖR DEN GLOBALA MARKNADEN HAR INLETTS I BARCELONA

  • Nissan e-NV200 är den andra modellen i Nissans växande serie av elbilar
  • På fabriken i Barcelona inleds produktionen av Nissans första eldrivna transportbil som en del i ett investeringsprojekt på 431 miljoner Euro 
  • Den nya eldrivna transportbilen ger noll utsläpp för transportföretag och taxibolag i stadsmiljö 
  • e-NV200 tillverkas endast på Nissans fabrik i Barcelona för export över hela världen
  • e-NV200 baseras på samma drivlineteknik som världens mest sålda elbil - Nissan LEAF  

 

Nissan har påbörjat produktionen av företagets andra 100% eldrivna bil, e-NV200, som kommer att finnas både som personbil och lätt transportbil. Vid ceremonin deltog José Manuel Soria, Spaniens industriminister, Artur Mas, president i Katalonien och Xavier Trias, borgmästare i Barcelona. Hälsningsanförandet hölls av Nissans Chief Planning Officer, Andy Palmer.

 

Nissans fabrik i Barcelona blir produktionsenhet för den globala tillverkningen av denna banbrytande bil med noll-utsläpp, som kommer att erbjudas både som lätt transportbil, personbil och taxi.

 

Nissan har investerat 100 miljoner Euro i fabriken i Barcelona, vilket är en del av en investering på 431 miljoner Euro i företagets verkasamhet i Spanien. e-NV200 kommer inledningsvis att exporteras till ett 20-tal internationlla marknader, inklusive Japan. Precis som vid introduktionen av Nissan LEAF kommer antalet marknader växa efter den första lanseringen, för att fortsätta företagets expansion kring elbilar.

 

Andy Palmer, Nissan Motor Co. Ltd. Chief Planning Officer, var en av flera prominenta deltagare vid ceremonin och han sade följande: "produktionsstarten för vår andra eldrivna bil är en stor och betydelsefull händelse för Nissan.  Detta sker vid en tidpunkt då elbilsteknologin börjar bli allt mer accepterad. Många av våra konkurrenter har bara börjat ta fram sina första eldrivna bilar och Nissan har ett klart försprång. Vi är mycket stolta över att Nissan LEAF är världens mest sålda eldrivna bil med mer än 110 000 nöjda kunder, som trivs med att köra en tyst och komfortabel elbil."

 

Barcelona blir den första staden i världen, där e-NV200 kommer att utnyttjas som en 100% eldriven taxi. Detta är ett initiativ, som Andy Palmer tror kommer att få stor betydelse för staden: "e-NV200 som taxi kommer att få stor uppmärksamhet, inte minst med anledning av de senaste rekordhöga nivåerna för luftföroreningar i London och Paris. Med ett stort antal taxibilar med noll-utsläpp på Barcelonas gator kommer luften garanterat att bli renare för alla stadens invånare, besökare och turister. Vi är övertygade om att kommunala beslutsfattare i städer över hela världen kommer att kräva liknande insatser för en bättre miljö i framtiden."

Frank Torres, VD och vice president för Nissan Spain Industrial Operations, sade: "Fabriken i Barcelona har fått äran att tillverka Nissans andra 100% eldrivna bil, och detta är resultatet av många års hårt arbete och kvalitetsförbättrande åtgärder av vårt team här. Detta är endast andra gången som det hänt att vi tillverkar en modell i Spanien för export tillbaka till Nissans hemmamarknad i Japan och det har blivit möjligt tack vare en fantastisk insats av mina medarbetare på fabriken."

Fabriken i Barcelona är den enda Nissan-anläggningen i världen som tillverkar den eldrivna versionen av e-NV200, vilket innebär att den kommer att exporteras över hela världen, inklusive Japan. De första bilarna för export till dessa marknader kommer att skeppas i juni.