Tillbaka

GRÖNT LJUS FÖR NISMO PLAYSTATION® GT ACADEMY 2014

  • GT Academy kommer till Sverige
  • Gran Turismo®6-spelare har chansen att bli en Nissan NISMO-racerförare
  • Tidigare GT Academy-mästare kör nu i GP3 och Le Mans 24-timmars

Nissan och Sony Computer Entertainment har utannonserat att tävlingen som gör spelare till riktiga racerförare, Nismo PlayStation® GT Academy, återvänder för en sjätte upplaga under 2014 och utökas med en ny, internationell tävling. Onlinekvalificeringen i PlayStation-spelet Gran Turismo®6 börjar den 21 april.

GT Academy har lockat närmare fyra miljoner deltagare världen över sedan 2008. I tävlingen deltar spelare och fans av motorsport för chansen att bli en elitracerförare, en s.k. NISMO Atlet, som tävlar för Nissans motorsportavdelning, NISMO. De svenskar som tar sig vidare i tävlingen kommer att ställas mot spelare från Europa, USA, Indien, Mexiko, Australien, Thailand och Mellanöstern. Efter att ha slutfört ett tre månader långt förarutvecklingsprogram, ansett som det bästa i världen, kommer de fem återstående GT Academy 2014-mästarna att försöka kvalificera sig för att ta sig hela vägen och vinna det ultimata priset - att köra en Nissan i det tuffa Dubai 24-timmarsracet i januari nästa år.

Bevis på tävlingens framgång är de fantastiska resultaten från Britten Jann Mardenborough, som slutade på podiet i Le Mans 24-timmars samt kommer att tävla i Formula OneTM GP3 Series under 2014. Hans framgångar sedan han vann GT Academy 2011 har gjort att han tävlat för Arden International och även deltagit i Red Bull Racings förarutvecklingsprogram.

Tävlingens första vinnare, spanjoren Lucas Ordoñez, sätter sin talang på prov när han under 2014 ska tävla för NISMO i det japanska Super GT-mästerskapet. Lucas och vinnaren av 2012 års GT Academy, belgaren Wolfgang Reip, kommer även att delta i sommarens Le Mans 24-timmars i Nissans fascinerande ZEOD RC "Garage 56"-tävlingsbidrag.

- Nissan och NISMO är stolta över att kunna presentera den sjätte upplagan av GT Academy tillsammans med våra vänner på PlayStation och Polyphony Digital. För sex år sedan sågs det här innovativa samarbetet som en risk, men är numera en etablerad väg in i den professionella motorsporten. GT Academy startade i Europa men har nu expanderat globalt på växande marknader. De tidigare europeiska vinnarna har blivit NISMO Atleter och tävlar nu över hela världen i flera mästerskap på högsta nivå. Vi ser fram emot att upptäcka nya stjärnor under 2014. Alla som tror att de har vad som krävs borde pröva på GT Academy. Alla kan inte vinna, men upplevelsen är enormt utvecklande genom hela tävlingen, säger NISMOs globala varumärkeschef, Darren Cox.

- Jag är väldigt stolt över att GT Academy har återvänt för en sjätte upplaga, och att Gran Turismo tillsammans med Nissan än en gång kommer att ligga till grund för att utveckla nya racerförare, som annars inte skulle få möjligheten att förverkliga sina drömmar. Även om man inte tar sig vidare i GT Academy, så kommer kvalificeringsutmaningen i GT6 att förbättra ens färdigheter som förare. Alla spelare som deltar kommer dessutom att belönas med spelkrediter för att kunna förbättra sina resultat, säger Kazunori Yamauchi, Polyphony Digitals ordförande. 

Utöver att delta i tävlingen GT Academy via Gran Turismo 6 till PlayStation®3 kommer de tävlande även att kunna delta under ett antal liveevent och, för första gången, en tävling via Facebook. Mer information finns att läsa på http://gran-turismo.com/ och www.facebook.com/NissanSverige.