UTTAGNINGEN FÖR NISMO PLAYSTATION® GT ACADEMY HAR STARTAT / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

UTTAGNINGEN FÖR NISMO PLAYSTATION® GT ACADEMY HAR STARTAT

* Har du vad som krävs för att gå från Gran Turismo®6 till den riktiga racingbana

 

* Nissan och PlayStation letar efter nästa racingstjärna

 

2014 års säsong av NISMO PlayStation® GT Academy-tävlingen har  startat (started 21st April!!) och ger Gran Turismo®6-spelare möjligheten att uppfylla sina drömmar om att bli professionella racerförare.

 

GT Academy har framgångsrikt utmanat de traditionella och kostsamma vägarna in i motorsportens värld och i år har spelare fler sätt än någonsin att delta i tävlingen. Alla spelare som äger Gran Turismo 6 och ett PlayStation®3-system samt bor i ett land som är med i tävlingen kan delta i uttagningarna via spelets automatiska onlineuppdatering. Det går även att tävla via en rad olika livevent och, för första gången någonsin, via en Facebook-baserad GT Academy-utmaning som startar i maj.

 

Kazunori Yamauchi, Polyphony Digitals ordförande, kan knappt vänta på att kvalificeringarna för GT Academty 2014 ska börja: "Jag är väldigt glad att den sjätte säsongen av GT Academy har  startat, och därmed även vårt sökande efter ytterligare en spelare med talang att bli en riktig racerförare. Alla GT6TM-spelare har chansen att utveckla sina färdigheter i en serie fantastiska Nissan NISMO-fordon och möjligheten att jämföra varvtider med sina vänner medan de tävlar om en plats i tävlingens nästa fas."

 

De mest framgångsrika PlayStation-spelarna från Sverige, Frankrike, Italien, Storbritannien, Spanien, Portugal, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Ryssland, Polen och Tjeckien vinner en plats i den nationella finalen. Efter det får de bästa tävlandena kämpa om en plats i European Race Camp på världsberömda Silverstone Circuit - ett läger som sträcker sig över en vecka där finalisternas färdigheter sätts på prov, både på och utanför banan, för att kora årets GT Academy-vinnare.

 

Vinnaren får tre månaders intensiv träning för att förbereda sig inför Dubai 24-timmars som går av stapeln i januari 2015. I Dubai får vinnaren tävla mot erfarna racerförare och ges chansen att visa sig värdig att bli en NISMO Athlete, en av elitförarna som tävlar för Nissan under företagets motorsportavdelning NISMO.

 

Uttagningen har startat och det innebär att dagens GT6-spelare nu har chansen att följa i tidigare GT Academy-vinnares spår, allt tack vare det innovativa samarbetet mellan Nissan och Sony Computer Entertainment Europe. Förra årets vinnare, Miguel Faísca, tävlar den här säsongen i Blancpain Endurance Series. Lucas Ordoñez (2008 års mästare) kommer tillsammans med Wolfgang Reip (2012 års mästare) att tävla i årets Le Mans 24-timmars i en Nissan ZEOD RC. Jann Mardenborough (2011 års mästare) har påbörjat en karriär i Formula One® genom att säkra en GP3-plats med Arden International och har även valts ut att delta i Red Bull Racings omtalade förarutvecklingsprogram.

 

- Alla borde tävla i GT Academy! Vem som helst kan gå med. Om du har ett PlayStation 3-system och spelet Gran Turismo 6, ställ upp och se hur du står dig mot andra spelare i Europa - det var så jag tänkte året jag vann. Om du alltid har drömt om att bli en racerförare så är NISMO PlayStation GT Academy den perfekta möjligheten att få drömmen att gå i uppfyllelse, säger Mardenborough som snart ska börja tävla i Formula One® GP3 Series, mindre än tre år efter att han vann GT Academy-tävlingen.

 

GT Academy-uppdateringen är redan nu tillgänglig via GT6 och kan spelas fram till och med 07.59 BST (08.59 CET) den 16 juni. Den är tillgänglig för alla som har ett PSN (PlayStation®Network)-ID och ett exemplar av Gran Turismo 6.

Mer information finns att läsa på http://gran-turismo.com/ och www.facebook.com/NissanSverige.