Tillbaka

AVIS KÖPER 400 ELDRIVNA NISSAN LEAF OCH SÄTTER DÄRMED NYTT VÄRLDSREKORD

  • Den största beställningen av Nissan LEAF som någonsin gjorts av ett privat företag
  • Affären har stöttats finansiellt av Danish Energy Agency

Med köpet av 400 nya, eldrivna (EV) Nissan LEAF sätter Avis Car Rental i Danmark ett nytt världsrekord. Det är den största beställningen av EV-fordon från Nissan som någonsin gjorts av ett privat företag. Tack vare finansiellt stöd från Danish Energy Agency kommer elbilarna att hyras ut för endast DKK 3 495  (€468) per månad inklusive allt, vilket man räknar med kommer att innebära ett avgörande steg framåt för utvecklingen av den danska elbilsmarknaden.

Den enormt stora beställningen firades idag när de första Nissan LEAF av totalt 400 st levererades i närvaro av miljöminister Rasmus Helveg Petersen. Bilarna är färdiga för att omedelbart börja rulla på de danska vägarna. Miljöministerns deltagande markerade starten på den första av fyra stora projekt, som stöds av Danish Energy Agency för att få ut fler elbilar på vägarna.

Avis och Nissan sätter nya standarder för branschen 

Eftersom marknaden för miljöbilar ännu är i sin linda i Danmark innebär denna beställning från Avis Car Rental att försäljningen av miljöbilar ökar med 60 procent i Danmark jämfört med 2013. Både Avis Car Rental och Nissan räknar med att denna satsning kommer att skapa en ökad efterfrågan och leda till ett markant genombrott för elbilar i Danmark.

"Expansionen av flottan är ett oerhört viktigt steg mot en mer miljövänlig framtid för hyrbilsbranschen och för hela Danmark", säger Kasper Gjedsted, VD för Avis Car Rental i Danmark. "Med stödet från Danish Energy Agency blir det möjligt för oss att hyra ut elbilar till ett lägre pris än konventionella bilar. Jag är övertygad om att detta innebär att många fler kommer att gå över till elbilar - särskilt offentliga myndigheter och företag, som inser att elbilen är en självklar del av bilpoolen", säger han.

Ralph Gonsalves, chef för Nissan i Danmark, säger: "Detta är ett betydande steg för att få fler elbilar på de danska vägarna. Vi vet att det bästa sättet att övertyga fler kunder att köpa elbilar är att stimulera de företag som kan erbjuda människor att provköra Nissan LEAF och låta dem uppleva hur komfortabel och enkel bilen är att köra. Danish Energy Agency, och dess poolpartners, har varit till stor hjälp för oss när vi tagit detta steg och vi är stolta över att vara första deltagare i detta projekt i och med att vi förser Avis Car Rental med 400 elbilar, som kommer att rulla ut på de danska vägarna i år."

Den ledande elbilen till det lägsta priset på marknaden 

Nissan LEAF är den mest sålda elbilen i världen med mer än 105 000 sålda bilar. I Norge var LEAF den tredje mest sålda bilen av alla märken 2013, med mer än 3 750 sålda exemplar. Och det var den mest sålda personbilen i januari och februari. 

Flottan av nya Nissan LEAF hos Avis Car Rental kan mini-leasas under en valfri period på 1-36 månader, för endast DKK 3 495 per månad inklusive moms och försäkring, och utan att någon förskottsbetalning krävs. För mini-leasing via Avis ställs inga övriga krav. Det innebär att företag kan provköra en Nissan LEAF utan att förbinda sig till någonting, och på så sätt spara pengar och tid. I priset ingår också 2 500 km-ersättning, försäkring och laddningskablar. Dessutom är det möjligt att installera laddningsutrustning i anslutning till företagets lokaler.

Inbyggd, intelligent plug-and-play-programvara gör Avis elbilar till det självklara valet som poolbilar för alla typer av företag. Programvaran möjliggör minsta möjliga administration, enkel bokning för anställda och detaljerad översikt över bränsleekonomin samt annan information om körning och miljöstatistik.

"Miljövänliga transporter är framtiden. Men fortfarande är vissa kunder tveksamma när det gäller elbilar. Med Nissan LEAF har vi därför valt den ledande elbilen på marknaden och samtidigt gjort produkten så kostnadseffektiv, enkel, bekväm och intelligent som möjligt för att förhoppningsvis motivera ännu flera danskar att leasa en elbil", avslutar Kasper Gjedsted.


För mer information, välkommen att kontakta:
Kasper Gjedsted , Managing Director / CEO of Avis car rental i Danmark , +45 21 41 80 30 ,k.gjedsted@avis.dk
Ann Strøby, Kommunikationschef,  Nissan Nordic Europe Denmark , +45 20 66 22 06 , astroby@nissan-europe.com

Alexandra Österplan , Kommunikationschef, Nissan Nordic Europe Sverige , +46706934751 ,aosterplan@nissan-europe.com