NYA NISSAN X-TRAIL ÄR BYGGD FÖR ÄVENTYR OCH FÖRSTÄRKER NISSANS CROSSOVER-PROGRAM / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NYA NISSAN X-TRAIL ÄR BYGGD FÖR ÄVENTYR OCH FÖRSTÄRKER NISSANS CROSSOVER-PROGRAM

 • Nya X-Trail bygger på Nissans framgångsrika 4x4-teknik
 • Elegant, bekväm och tyst
 • Finns med upp till sju säten i en flexibel interiör
 • Generöst benutrymme
 • Full anslutning via nya NissanConnect-systemet
 • Nissan Safety Shield med utökade säkerhetsfunktioner
 • Modern design och tekniska funktioner, bland annat ett öppningsbart panoramasoltak och LED-strålkastare
 • 2- och 4-hjulsdrift
 • Nya Nissan Xtronic för 2WD
 • Ny 1.6 dCi 130hk dieselmotor med minskade CO2-utsläpp och lägre bränsleförbrukning
 • Mått i mm: Längd: 4635, Bredd: 1820, Höjd:1695, Hjulbas: 2706, Markfrigång: 210
 • Försäljningsstart i Europa juli 2014

Med helt nya X-Trail befäster Nissan sin position som den världsledande tillverkaren av crossovers. X-Trail, som är helt ny från grunden, kompletterar Nissans crossover-program, tillsammans med Qashqai, Juke och Murano. 

 

Nya X-Trail förstärker Nissans ansedda 4x4 modeller med banbrytande teknologi och design. Sammantaget har detta skapat en bil som omdefinierar segmentet för kompakta SUV-bilar.

 

X-Trail är byggd på den nya gemensamma plattformen Renault-Nissan Alliance Common Module Family (CMF) och är lika tuff och fulländad som den tidigare modellgenerationen. Bilen har hämtat stil och effektivitet, spännande design, innovativ teknologi och suverän komfort från crossover-segmentet.

 

Nissans vilja att göra nya X-Trail till det mest fulländade och attraktiva alternativet inom C-SUV-klassen har varit drivkraften bakom bilens nya, djärva design. Nya X-Trail har fått ett nytt spännande utseende, som följer Nissans senaste designprofil och som gör att bilen passar perfekt in i varumärkets formgivningen av en modern crossover-SUV.   

 

Nya X-Trail har en fin, kraftig och dynamisk kaross med styrka, äventyrslusta och svepande linjer. Den eleganta, men ändå sportiga profilen, omfattar ett stort antal nya designdetaljer. Bland annat nya djärvt utformade strålkastare som finns med LED som standard på toppmodellerna och en ny LED-signaturlist, som gör att bilen omedelbart känns igen i mörker. Andra detaljer är en eldriven baklucka och ett öppningsbart panoramasoltak.

 

Interiört erbjuder X-Trail en ny inredning. Kupén, som är helt förändrad med upp till sju säten (tillval), har fått teaterliknande säten som gör att alla passagerare sitter bekvämt och får en tydlig sikt ut genom fönstren. Med premiummaterial och smart design sätter nya X-Trail en helt ny standard för säten, utrymme för en tredje stolsrad och tekniklösningar. X-Trail är utrustad med senaste generationen av NissanConnect som erbjuder integrering av smartphone och flera funktionella och smart lösningar. Bland annat inbyggda appar för att förstärka upplevelsen genom att vara fullt uppkopplad under hela resan.

 

Bland motoralternativen för nya X-Trail finns bland annat en stark, men ändå bränslesnål, 1.6 dCi 130hk dieselmotor, med högt vridmoment och utmärkt prestanda i alla hastigheter. Nya X-Trail går att få med både 2- och 4-hjulsdrift.


4x4-versionerna är utrustade med Nissans senaste generation av ALL MODE 4x4-i och 2WD går även att få med nya Nissan Xtronic. Tillsammans med Nissans nya Chassis Control-system och Nissan Safety Shield erbjuder X-Trail ett stort utbud av säkerhet- och komfortfunktioner som gör att föraren kan njuta av varje resa.

 

Nya X-Trail kommer att spela en viktig roll i Nissans växande crossover-program. Den kommer att tillverkas på nio olika fabriker runt om i världen och för ett stort antal marknader. Nya X-Trails föregångare har varit en av Nissans största säljframgångar över hela världen och den nya versionen kommer att bli en viktig modell i Nissan Power 88, företagets affärsplan för räkenskapsåren 2011-2016.