Tillbaka

Nya Nissan Qashqai redan krönt till Årets bil av What Car?

Helt nya Nissan Qashqai vinner Årets bil i kategorin små SUV. Domarna prisar nya Qashqai för design, förfining och att den är prisvärd. Hög utrustningsnivå och låga utsläpp uppmärksammas också av domarna.

Nya X-Trail tar hem Reader Award.

Nya Qashqai, som introducerar nästa generations crossover, har hedrats med en av bilbranschens högsta utmärkelser - What Car? årets utmärkelse 2014.

Liksom sin flerfaldigt prisbelönta föregångare har den helt nya Qashqai designats, utvecklats och kommer att byggas i Storbritannien.

Juryn för What Car? har valt Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta 2WD som sin favoritmodell i den nya serien, och prisar den för förfining, smidig körupplevelse och låga driftkostnader. Panelen betonar också nya Qashqais komfort, förfining och utrymmet tillsammans med dess rena mortorprogram med utsläpp under 100g CO2/km.

What Car?s chefredaktör, Chas Hallett tillägger: "Den nya Qashqai tillför spetskompetens och polerar upp en klass av bilar som redan var fullmatad med talang och frestande köpalternativ. Invändigt har den ett elegant utseende och är ett fint familjealternativ... den har ett mycket högt värde för pengarna och är en värdig vinnare av utmärkelsen Årets bil".

Nya Qashqai börjar säljas i slutet av februari till ett pris från 179 900 kronor. Genom att nyttja styrkan i det banbrytande originalet, har den nya modellen en i klassens bästa teknik som ger maximal bekvämlighet, komfort och leder engagemanget i crossover segmentet.

Det finns ytterligare en anledning att fira, nya Nissan X-Trail tog hem What Car? Readers Award. Den röstades fram till den mest efterlängtade nya bilen 2014 av besökarna på http://www.whatcar.com/ framför modeller som Jaguar F - Coupe och Porsche Macan. Nya Nissan X-trail börjar säljas i Sverige i slutet av sommaren 2014.