19-ÅRIGE FILIP FRÅN ÖRNSKÖLDSVIK REPRESENTERAR SVERIGE UNDER NISSAN SONY GT ACADEMY RACE CAMP PÅ SILVERSTONE / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

19-ÅRIGE FILIP FRÅN ÖRNSKÖLDSVIK REPRESENTERAR SVERIGE UNDER NISSAN SONY GT ACADEMY RACE CAMP PÅ SILVERSTONE

GT Academy National Finals hölls 22-23 augusti på Sturup racingbana utanför Malmö. Där tävlade finalister från Sverige, Norge, Danmark och Finland för att komma till den stora europafinalen på Silverstone i september 4.-12. Efter två dagars tävlande och tester på Sturup var det Filip Larsson 19 år från Örnsköldsvik som segrade och ska tillsammans med två finländare, två danskar och en norrman åka till Silverstone för att delta i en veckas Race Camp Silverstone.

 

Under Race Camp, kommer de tävlande sättas på prov genom tuffa körmoment, mentala och fysiska utmaningar och allt övervakas noggrant av erfarna racingförare, mentorer och domare. GT Academy programmet är nu inne på sitt femte år och har utvecklat sin urvalsprocess för att säkerställa att spelarna med mest racingpotential kommer att få en chans att bli GT Academy Champion och en "Nismo Athlete". Vinnaren av 2013 års europeiska tävling belönas med en hel racingsäsong i en Nissan GT-R Nismo GT3-racingbil med över femhundra hästkrafter

 

Filip är 19 år gammal och har just påbörjat civilingenjörsprogrammet i maskinteknik vid Luleå Universitet. Ursprungligen kommer han från Örnsköldsvik men har nu flyttade till Luleå och kommer bo här i 5 år framöver (om jag inte lyckas vinna GT Academy förstås). Filip är en social kille som gillar att umgås med vänner, spela Gran Turismo, spela saxofon, träna såsom badminton, tennis och cykling samt att han läser mycket om bilar.

 

Det här är första gången Filip har kunnat delta i GT Academy eftersom han tidigare inte haft något körkort.

- Jag ville se hur snabb jag var på Gran Turismo mot andra spelare från Sverige och hela världen. Priserna och allt man kunde få göra på national event och Race Camp var också lockande såklart!


Filip kommer i början av september åka till England och Silverstone för att under en vecka utsättas, tillsammans med 42 finalister från hela Europa, för hårda tester. På frågan hur han ska förbereda sig inför denna tuffa vecka svarar Filip:

- Jag ska försöka springa några gånger innan avfärd samt förbättra mig på plankan.