PREMIÄRVISNING AV HELT NY NISSAN X-TRAIL / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

PREMIÄRVISNING AV HELT NY NISSAN X-TRAIL

 

  • En av två globala modeller av Nissan crossover SUV presenterades idag, tillsammans med Nissan Rogue.
  • Nya X-Trail bygger på Nissans framgångsrika 4x4-teknik och företagets ledande ställning inom crossovers
  • Elegant, komfortabel och tyst, men ändå ...
  • ... med imponerande kapacitet för spännande äventyr off-road
  • Full anslutning via nya NissanConnect-systemet och med en rad applikationer
  • Nissan Safety Shield med ett utökat sortiment av säkerhetsfunktioner
  • Premium design och teknologi:

Panoramasoltak över hela bilens längd
Sju säten som tillval och flexibelt bagageutrymme

  • Två- och fyrhjulsdrift som tillval

Nya Nissan X-Trail, som gjorde sin världsdebut på Bilmässan i Frankfurt 2013, är en kraftfull och modern bil fylld med teknik. Nya X-Trail har baserats på Nissans välkända 4x4-teknik, men även dragit nytta av företagets världsledande kunskap inom crossover, och sätter därmed en helt ny standard inom segmentet för kompakta SUV-modeller.

 

Versionen, som har utvecklats för den amerikanska marknaden, har fått namnet Nissan Rogue. Den nya modellen, som är en global produkt med hög tillväxtvolym, bygger på den nya gemensamma plattformen Nissan/Renault Common Module Family (CMF) och ska enligt planerna säljas i 190 länder över hela världen.

 

Nya X-Trail bygger vidare på föregångarens trovärdighet som ett allsidigt off-road-fordon, men har också hämtat inspiration från Nissan marknadsledande crossovers - Qashqai, Juke och Murano - och skapat den ultimata, allsidiga och moderna familjebilen.

 

Nya X-Trail är precis lika avancerad och tuff som tidigare generationer av modellen, men den har även hämtat effektivitet och stil från crossover-segmentet och med en spännande design, innovativ teknik och suverän komfort sätter den helt nya standarder på den hårt konkurrensutsatta C-SUV-marknaden.

 

X-Trail är en mycket viktig bil för Nissan och kommer att tillverkas på nio olika fabriker runt om i världen för ett stort antal marknader. Idag presenterades också flera versioner av bilen för olika marknader. Efter världspremiären kommer lanseringen av nya X-Trail att ske under första kvartalet 2014 och försäljningen kommer att starta över hela världen i juli 2014. Nya X-Trails föregångare har varit en av Nissans största säljframgångar över hela världen och den nya versionen kommer enligt planerna att bli en viktig produkt i Nissan Power 88, företagets affärsplan för räkenskapsåren 2011-2016.