MIGUEL FAISCA PORTUGAL VINNARE AV GT ACADEMY 2013 I EUROPA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

MIGUEL FAISCA PORTUGAL VINNARE AV GT ACADEMY 2013 I EUROPA

  • GT Academy racingutbildning och en hel racingsäsong i en Nissan GT-R Nismo GT3 lockar Gran Turismo®-spelare, som har som mål att bli en riktig racerförare
  • Filip Larsson, 19 år från Örnsköldsvik, stod som ensam nordisk finalist inför den sista och avgörande finalen. Filip blev totalt trea i tävlingen vilket är otroligt roligt och imponerande.

Miguel Faisca, 24 år gammal student från Lissabon i Portugal har utnämnts till Nissan PlayStation® GT Academy European Champion 2013. Den supersnabba Gran Turismo®-spelaren har under de senaste sju dagarna visat sig vara lika snabb i verkligheten när han tävlat i riktiga Nissan Nismo sportbilar på GT Academy Race Camp på Silverstone. Han kommer nu att få en intensiv utbildning och träning i raceing för att kunna klara av en hel racingsäsong 2014 i en Nissan GT-R Nismo GT3 - ett fantastiskt pris i GT Academy.

 

Mer än 765 000 spelare från 16 europeiska länder deltog i årets GT Academy, en tävling på en speciell demoversion av det kommande spelet Gran Turismo®6 för PlayStation®3. För femte året i rad arrangerade Nissan ett Race Camp på Englands berömda Silverstone. Där samlades finalisterna för att börja träningen som skulle förvandla dem från virtuella till verkliga racerförare. I år var antalet deltagare rekordmånga - hela 42 stycken.

 

De 42 racingeleverna delades in sju grupper, som leddes av erfarna och världsberömda racingprofiler, bland annat Formula 1-förarna Johnny HerbertRené ArnouxStefan Johansson och Vitantonio Liuzz i. Under stenhård konkurrens slogs den ena efter den andra ut ur tävlingen efter en rad tuffa tävlingsmoment, som testade deltagarnas förmåga att köra samt deras uthållighet, attityd, psykiska styrka och talang som racerförare.

 

Första dagen på Race Camp fick de ge sig ut på Silverstone i en 370Z Nismo för att sätta personliga banrekord. Därefter fick de träningsköra och tävla i kvalificeringslopp med 370Z-racerbilar. Efter en vecka på Race Camp hade samtliga deltagare godkänts för en grundläggande ARDS-racinglicens - trots att ingen av dem hade någon erfarenhet av racing i verkligheten sedan tidigare. Dessutom hade de fått genomgå ett stort antal tuffa tester och utbildningar innan det var dags att ge sig ut på racerbanan för att tävla.

 

Efter två heat hade Tuan Nguyen 23 år från Italien, Jérémy Bouteloup 21 år från Frankrike och Petr Doležal 26 år från Tjeckoslovakien slagits ut och endast Miguel Romain Delva 21 år från Belgien, Miguel Faisca 24 år från Portugal, Filip Larsson 19 år från Sverige och Adam Suswillo 21 år från England stod kvar på startlinjen för ett sista och avgörande race.

 

Romain Delvastartade bra och ledde de första åtta varven. Vid varv två snurrade belgaren på grund av det våta underlaget och då passerade Miguel Faisca. Miguel höll sin position hela vägen trots attAdam Suswillokom starkt på slutet av racet.

 

Efter en kort överläggning utsåg domarpanelen för GT Academy Miguel Faisca till vinnare. Han kommer att återvända till Silverstone i oktober för att påbörja sitt intensiva utbildningsprogram tillsammans med vinnarna av Race Camp i Tyskland, Ryssland och USA.

 

"Jag är väldigt stolt," säger Miguel."Jag förväntade mig inte att vinna, jag trodde inte att jag var en av favoriterna. Jag mådde bra och bilen och det blöta underlaget kändes bra. Jag fick en bra start och jag låg tvåa, kom förbi och tog ledningen. Det var inte lätt att hålla min ledande position under racet men höll hela vägen och jag är så glad. Detta är bara början. Det kommer att bli mycket hårt arbete, men jag kan inte vänta med att komma igång. Jag vill tacka Nissan och PlayStation för denna möjlighet. Det är fantastiskt att vara den första portugisiska vinnaren."

 

"Det här är den femte GT Academy och vi har kommit en lång väg sedan 2008," säger Darren Cox, Nissans chef för Global Motorsport. "Alla PlayStation spelare har kommit hit bättre förberedda än någonsin tidigare och konkurrensen är hård. Det var mycket glädjande att se hur vinnaren från förra året Wolfgang Reip har gjorde ett fantastiskt jobb som mentor under tävlingen. Han har verkligen visat hur mycket han har vuxit både hans personlighet och som förare. Vår första vinnare Lucas Ordoñez kommer att vara mentor för Miguel Faisca."

 

"Det är mycket givande för alla som arbetar med Gran Turismo - inklusive samling fans - att se hur GT Academy växer", säger Nick Caplin, kommunikationschef från Sony Computer Entertainment Europe. "Det är fantastiskt att se att alla finalisterna var så snabba i riktiga Nissan-bilar redan i början av veckan och att sedan delta i fantastiska race i slutet. Att ha Gran Turismo®6 demo på Race Camp med Silverstone som bana har också varit ett välkommet tillskott och förmodligen gjort övergången från PlayStation till riktiga bilar enklare. Grattis till Miguel, vi ser fram emot att följa hans utvecklig och racingkarriär inom Nissan.

 

Du kan följa hur det går för vinnarna av GT Academy i flera olika kanaler, t.ex.:www.facebook.com/NissanSverigewww.facebook.com/GTAcademywww.twitter.com/GTAcademywww.youtube.com/gtacademyeurope; www.flickr.com/photos/gtacademyeurope.