NYA LEAF FÖRBÄTTRAD PÅ 100 PUNKTER / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NYA LEAF FÖRBÄTTRAD PÅ 100 PUNKTER

Världens mest sålda elbil nu laddad med ännu mer teknik

 

Genom att montera den allra senaste, innovativa tekniken i helt nya Nissan LEAF bjuder Nissan nu elbilskunderna på en ny känsla och upplevelse.

 

Nissans ingenjörer i Storbritannien, Europa och Japan har tillsammans svarat för över 100 konstruktionsmässiga och tekniska förändringar för 2013 års modell av Nissan LEAF och förfinat mycket av det redan befintliga för att öka effektiviteten ytterligare och göra LEAF ännu mer miljöinriktad.

 

Själva hjärtat utgörs av telematik- och underhållningssystemet CarWings som via ett speciellt SIM-kort kopplar upp bilen mot omvärlden. Det här gör att föraren slipper använda sin egen smartphone för att bilen ska vara uppkopplad. Allt styrs via en 7 tum stor pekskärm på instrumentpanelen. 

 

De flesta av de fler än 100 förändringarna har tillkommit tack vare feedback direkt från kunderna eller är inspirerade av kommentarer som lämnats på olika forum om Nissan LEAF eller på andra bilforum.

 

En viktig förändring var finslipningen av den algoritm som under färd räknar fram den "reella räckvidden" för bilen. Bland övriga kan nämnas:

  • Möjligheten att "ringa" till sin Nissan LEAF för att kontrollera laddningsstatus innan man beger sig iväg
  • Google Send To Car - levererar färdvägar från en dator/smartphone
  • Förbättringar av navigationssystemet under färd - visar batteriets räckvidd vid destinationen
  • En lista över närbelägna laddningsställen - uppdateras fortlöpande via telematiksystemet
  • "Eco Mode"-knapp på ratten - begränsar accelerationen och förlänger räckvidden
  • Bose Energy Efficient Series (EES) bilstereo med lättare baselement och digital förstärkare för lägre energiförbrukning
  • Ny batterimätare som visar stapeldiagram och hur många procent kvar
  • LED-lampa på laddningslocket som gör det lättare att se
  • Kan värmas på vintern och kylas på sommaren via CarWings-appen, t.ex. från din säng eller arbetsplats
  • RSS-läsare som läser nyheter, väder eller info under färd från dina favorit-RSS-flöden

Malcolm Holmes, chef för Audio, IT, Instruments and Switch Design: "Teknik blir en allt viktigare faktor för våra kunder, och vi på Nissan är noga med att se till så att all teknik som sätts i Nissan LEAF är både innovativ och spännande.

 

Vi sätter inte in något som bara är en gimmick. All teknik ger våra kunder valuta för pengarna, och alla de finesser och funktioner vi introducerat i helt nya Nissan LEAF ökar körglädjen på ett märkbart sätt."

 

Säkerheten har högsta prioritet och all högspänningsutrustning är placerad utanför kupén på Nissan LEAF som har ett 12-voltsbatteri för allt inne i passagerarutrymmet, som t.ex. fönsterhissar, reglage och underhållningsutrustning.

 

Elmotorn i LEAF är inte större än en fotboll. Batteriet kan ta emot laddning från olika källor som t.ex. växelström från ett vanligt hushållsuttag som sedan omvandlas till likström för lagring i batteriet.

 

Runt om i världen rullar i dag 65.000 Nissan LEAF fram på vägarna, däribland över 10.000 i Europa, och sammanlagt har de kört över 300 miljoner utsläppsfria kilometer.