GT ACADEMYS TIDSKVAL SLUTAR MED 765 000 EUROPEISKA DELTAGARE / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

GT ACADEMYS TIDSKVAL SLUTAR MED 765 000 EUROPEISKA DELTAGARE

Gran Turismo®6-demoversionen har laddats ned av fler än 1 miljon människor världen över

De främsta deltagarna går till nationell final och får testa Nismos bilar

 

Nissan och PlayStation®:s prisbelönta GT Academy-tävling lockade fler än 11 118 hoppfulla racingförare från Sverige att delta i tidskvalet 2013. Onlinedelen av den här virtuell-till-verklighetstävlingen avslutades söndag natt med fler än 765 000 deltagare från de arton deltagande europeiska länderna. Fler än 1miljoner människor världen över laddade ned den speciella demoversionen av det kommande Gran Turismo®6-spelet som innehöll ultra-realistiska återskapningar av Silverstone Circuit, den helelektriska Nissan Leaf och Nissan 370Z.

 

 

 

 

Nu när den första delen av tävlingen är över kommer de snabbaste tävlande från onlinekvalet tillsammans med vinnare från ett antal "livetävlingar" att delta i en nationell final live på Sturup den 22.-23 August. De nationella finalerna i Europa kommer att börja med en Gran Turismo-tävling, och sedan testas deltagarna bakom ratten i en riktig Nissan Nismo-bil. Dessutom testas de fysiskt och personlighetsmässigt. De bästa spelarna kommer sedan att representera Sverige i det europeiska Race Camp som hålls i september på Silverstone Circuit i Storbritannien.

 

I Race Camp kommer PlayStation-spelarna att genomgå tuff träning med racerkörning och mentala och fysiska utmaningar under övervakning av erfarna mentorer och domare från landet. GT Academy-programmet är nu inne på sitt femte år och har utvecklat urvalsprocessen för att säkerställa att de spelare som har mest racingpotential får chansen att bli GT Academy-mästare och en "Nismo Athlete". Vinnaren av 2013 års europeiska tävling belönas med en hel racingsäsong i en Nissan GT-R Nismo GT3-racingbil med över femhundra hästkrafter.

 

GT Academys Driver Development Programme har utvecklats till ett av de mest sofistikerade i världen. Framgången syns tydligt i mästerskapsvinster och platser på prispallen i LMP2-klassen i Le Mans 24-timmars för de tidigare GT Academy-mästarna Lucas Ordoñez (Spanien) och Jann Mardenborough (Storbritannien).

 

Darren Cox, Nissans Director of Global Motorsport, har varit en stor förespråkare för GT Academy-mästarna, nu Nismo Athletes, och han är ivrig att bedöma 2013 års skörd. "GT Academy har upptäckt fantastiska racingtalanger, vilket resultattavlorna bevisar. I år, med så många deltagare och GT6:s ökade realism är vi är övertygade om att det kommer att finnas en hel del talang bland alla dessa spelare. Med våra fem års erfarenhet av GT Academy och de mer och mer förfinade och nyskapande testen som vi utvecklat tillsammans med Nismo vet vi hur vi ska få de största talangerna att komma till ytan under de kommande veckorna. Det finns mycket att spela för. Vi har nyligen offentliggjort att tidigare mästare kommer att köra eller testa i Australien, USA och Japan, och alla sex Nismo Athletes var med i Spa 24-timmars så sent som förra helgen."

 

"GT6-demoversionen för onlinekvalificeringen har blivit väl mottagen och antalet ansökande till GT Academy är helt otroligt", sade Usama Al-Qassab, Sony Computer Entertainment Europes VP of Product Marketing. "Efter de nationella finalerna flyttar tävlingen till Silverstone, och de här ultrasnabba spelarna vet såklart precis var de ska efter att ha kört så många virtuella varv här i GT6-demoversionen! Efter de nationella finalerna börjar den riktiga racingen i GT Academy, och vi ser fram emot att arbeta med Nissan och Nismo i deras sofistikerade test för spelarna."

 

2013 års GT Academy-poängtavla som finns på http://www.gran-turismo.com/ visar att hager_83 (Sony Entertainment Network ID) var den ledande svenska spelaren.

 

GT6TM-demoversionen kommer att finnas online till slutet av augusti, och alla spelare belönas med en Nissan GT-R att köra i en sista utmaning som inte är kopplad till GT Academy.

 

Mer information om hur man går med i GT Academy 2013 finns på flera olika plattformar, bland annat: www.facebook.com/GTAcademy, www.gran-turismo.com och @GTAcademy.