LIVE-EVENT FÖR NISSAN GT ACADEMY PÅ FALKENBERGS MOTORBANA 12-13 JULI / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

LIVE-EVENT FÖR NISSAN GT ACADEMY PÅ FALKENBERGS MOTORBANA 12-13 JULI

  • Onlinedelen av GT Academy 2013 är i full gång
  • Live-event på Falkenbergs Motorbana under STCC den 12-13 juli

 

 

 

 

Tisdagen den 2 juli klockan 10:00 gick startskottet för den femte upplagan av Nissans GT Academy. Tävlingen är i full gång online där den som vill delta har tillgång till en exklusiv nedladdningsbar demo av det nya spelet Gran Turismo®6 till PlayStation®3. Online-tävlingen pågår fram till den 29 juli där de fyra snabbaste deltagarna går vidare till den nationella finalen i Sturup den 22-23 augusti.

 

Utöver tävlingen online, hålls även ett live-event påFalkenbergs Motorbana den 12-13 juli under STCC, och har du exempelvis inte tillgång till ett PS3, kan du komma och delta live och spela Gran Turismo®6 Demo. Två av vinnarna från live-eventet kommer att gå vidare till finalen. Falkenbergs Motorbana ligger beläget utmed väg 154, 8 kilometer öster om Falkenberg och GT Academy live-event kommer att äga rum samtidigt som Västkustloppet med STCC, Sveriges största racingserie. Gaming-centret kommer att finnas på plats både under fredagen och lördagen mellan klockan 10:00-16:00.

 

Totalt kommer sex deltagare från Sverige skickas till finalen i Sturup där de tävlar om det åtråvärda priset om en riktig racingkarriär hos Nissan. I år är tävlingen den största hittills då fler länder än tidigare deltar. De som tar sig vidare från finalen i Sturup har det berömda träningslägret i Silverstone framför sig, vilket är ännu ett steg närmare chansen att bli en i elitlaget Nismo Athletes och tävla i internationella motortävlingar.

 

Två av de tidigare vinnarna i GT Academy, Lucas Ordoñez och Jann Mardenborough, kom till exempel på en imponerande fjärdeplats i årets Le Mans 24 Hours. GT Academy ger prov på att det går att komma in i racingvärlden på andra sätt än de traditionella.

 

Mer information om GT Academy 2013 och hur du deltar hittar du här:

http://live.nissan.eu/se-sw/performance/nismo-gt-academy

Facebook: www.facebook.com/GTAcademy,www.facebook.com/NissanSverige

Twitter: www.twitter.com/GTAcademy