NISSAN TAR KOMMANDOT PÅ SMÅBILSMARKNADEN / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN TAR KOMMANDOT PÅ SMÅBILSMARKNADEN

  • Nya Nissan NOTE står i centrum för Nissans nya småbilsutbud
  • NOTE bjuder på innovativ teknik och dynamisk design som är unik för segmentet
  • Nya Micra har fått en ny tuff look och stoltserar med ny smart teknik
  • Viktiga förbättringar gör nu denna storsäljare ännu attraktivare
  • Nissan JUKE presenteras med en ny 1,5-liters dCi-dieselmotor
  • Nissan JUKEs bränsleförbrukning är sänkt med 12,5%. Dessutom har JUKE lägre CO2-utsläpp på 109 g/km, högre vridmoment och ännu mer förfining

 

 

 

Nissans utbud av småbilar täcker in hela B-segmentet. Med en kombination av kaxig design, banbrytande teknik och innovationer utgör nu helt nya NOTE, nya Micra och den senaste versionen av JUKE marknadens mest innehållsrika, mångsidiga och spännande modellutbud i B-segmentet.

 

I centrum av Nissans nya modellpalett för B-segmentet står helt nya NOTE. Formgiven och konstruerad speciellt för den europeiska marknaden, bjuder den på djärv design, banbrytande teknik som den är först med i segmentet, enastående praktiskhet och oslagbart mycket valuta för pengarna. Nissans nya NOTE tar sig an konkurrenter som Fiesta och Polo.

 

Med sin mix av design och teknik är nya NOTE (som tillverkas i Europa vid Nissans anläggning i brittiska Sunderland) först ut på småbilsmarknaden med en lång rad innovativa premiumfinesser. Från Nissan Safety Shield, som länkar samman 3 säkerhetssystem till ett omfattande skydds- och förarhjälpspaket, till den avancerade runtom-monitorn "Around View Monitor", som visar bilen i ett fågelperspektiv 360 grader runt om när man ska parkera, sätter NOTE den nya standarden när det kommer till ekonomiskt överkomlig premiumteknik.

 

I Nissans spännande utbud av småbilar ingår också nya Micra. Nissan Micra är fortsatt en av Nissans mest välkända och populära modeller runt om i världen, med en historia som sträcker sig 30 år tillbaka i tiden och fler än 6 miljoner sålda exemplar.

 

Nya Micra har genomgått omfattande uppdateringar med massor av förbättringar, både när det gäller design och teknik. Tack vare den nya tuffa looken fram och bak och den helt omarbetade kupén, bl.a. med material av högre kvalitet, bjuder Micra på design och teknik som passar perfekt i stan.

 

På typiskt Nissan-manér är nya Micra försedd med en lång rad nya innovationer och designdetaljer som konstruerats speciellt för att göra livet som förare enklare och roligare. Den senaste versionen av Nissans navigations- och kommunikationscentral Connect gör nu sitt intåg och en ny och mer omfattande serie individualiseringsdetaljer ger kunderna möjlighet att få sin Micra precis som de vill ha den.

 

Nya JUKE diesel är ytterligare ett exempel på Nissans filosofi att alla modeller i B-segmentet ska bjuda på avancerad teknik.

 

Den nya har utvecklats av Nissans allianspartner Renault och är som standard försedd med ett stopp/start-system och har fått nya utväxlingsförhållanden för ännu bättre köregenskaper och förfining. En rejäl ökning av vridmomentet (från 240 till 260 Nm) och förbättrad turborespons vid låga motorvarvtal resulterar i ännu bättre flexibilitet och prestanda. Med sina sänkta CO2-utsläpp på endast 109 g/km och en bränsleförbrukning som förbättrats med 12,5 % är JUKE nu ett ännu attraktivare val för alla småbilskunder som vill skilja sig från mängden.

 

"Det här är en betydelsefull tid i Nissans historia", sägerPaul Willcox, Senior Vice President Sales and Marketing på Nissan i Europa. "Med nya Europa-tillverkade NOTE, nya Micra och den nya generationen av JUKE diesel har Nissan ett av marknadens bredaste utbud. Alla tre är designade och konstruerade i linje med Nissans slogan 'innovation that excites'".

 

Nya Micra finns till försäljning senare i sommar och NOTE börjar säljas i höst och priset för NOTE startar från 128900 kr. Den senaste versionen av JUKE, 1.5dCi, finns redan i dag hos återförsäljarna i Europa.