NISMO OCH WILLIAMS ADVANCED ENGINEERING SAMARBETAR VID UTVECKLING AV HÖGPRESTANDAFORDON / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISMO OCH WILLIAMS ADVANCED ENGINEERING SAMARBETAR VID UTVECKLING AV HÖGPRESTANDAFORDON

Nismo, det prestandaorienterade varumärket från Nissan, och Williams Advanced Engineering, en division inom Williams-koncernen, meddelade att de ingått ett samarbetsavtal om utveckling av högprestandafordon.

 

Med sin specialistkompetens inom aerodynamik, simulering och materialvetenskap kommer Williams Advanced Engineering att ansluta sig till Nismos ingenjörsteam som just nu arbetar med att utveckla framtidens Nismo-produkter som ska lanseras i hela världen från och med 2014.

 

Shoichi Miyatani, VD för Nismo, kommenterade nyheten så här: "Nismo är ett varumärke med över 30 års erfarenhet inom motorsportbranschen och därför passar det utmärkt att samarbeta med ett likasinnat företag som Williams i utvecklingen av högprestandaversioner av våra produkter. Williams har en dokumenterad historia inom motorsporttekniken som är till fördel i vanliga personbilar och vi ser fram emot att påbörja detta samarbete nu när vi står inför en intensiv period av produktutveckling för Nismo."

 

Sir Frank Williams, grundare och teamchef tillägger: "Williams Advanced Engineering har mångårig erfarenhet när det gäller att utveckla högpresterande produkter i världsklass och detta samarbetsavtal är särskilt spännande med tanke på den ambition och potential som är förknippat med varumärket Nismo. Båda parter delar passionen för motorsport och spetsteknologi och i och med detta samarbete kommer de att arbeta nära varandra och tillsammans utveckla bilar som kommer att ligga i framkant inom fordonstekniken."

 

Nismo är redan välkänt bland fantaster av motorsport och prestandabilar i Japan och bland miljontals spelentusiaster världen över. Nismo är nu redo för en mer omfattande global exponering som med en rad nya sportiga Nissan-bilar ska öka Nissans anseende när det gäller innovation och spänning. GT-R Nismo blir den tredje Nismo-modellen efter lanseringen av Juke Nismo och 370Z Nismo i år.

 

I februari påbörjade Nismo en ny era i sin utveckling mot ett globalt prestandamärke med det officiella öppnandet av ett nytt huvudkontor i Yokohama, Japan. Nissan har för avsikt att lansera ännu fler Nismo-modeller i snabb takt - minst en modell per år under Power88-perioden - samtliga baserade på Nissans breda utbud av vanliga personbilar.

 

Om Nismo

  • Nismo, en kortform för "Nissan Motorsports", är Nissans prestandamärke och en av företagets leverantörer av innovation och spänning.
  • Nismo erbjuder produkter med innovativ teknik och hög prestanda till en bred kundgrupp för konventionell användning. Med Nismo-bilar får man en spännande körupplevelse med motorsportsinspirerad aerodynamik och styling, förbättrade köregenskaper och oöverträffad smidighet.
  • I motorsportsvärlden tävlar Nismo på de högsta nivåerna i GT- och sportbilstävlingar, som japanska Super GT-serien och World Endurance Championships (WEC), samt tillhandahåller motorer till lag som tävlar i 24-timmarsloppet på Le Mans och den europeiska Le Mans-serien (ELMS). Under 2012 vann Nissan GT-R Super GT-mästerskapet för andra året i rad.

 

Om Williams Advanced Engineering

Williams Advanced Engineering är divisionen hos Williams som använder den spetsteknik och know-how som ursprungligen utvecklades för formel 1 och anpassar den till ett flertal olika kommersiella tillämpningar.

 

Detta innefattar design och tillverkning av högpresterande fordon, utveckling av batterier och svänghjulsbaserade energilagringssystem, kommersiella tillämpningar av Williams simuleringsteknik för motorsport, teknisk rådgivning och systemintegration. Williams Advanced Engineering har sitt säte på Williams fabrik i Grove, Oxfordshire och Williams Technology Centre i Qatar ska nu sprida det bästa av formel 1-tekniken till hela världen.