DRÖMMEN BLIR SANN: EN PLAYSTATION® SPELARE HAR MÖJLIGHET ATT BLI EN RIKTIG RALLYFÖRARE. / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

DRÖMMEN BLIR SANN: EN PLAYSTATION® SPELARE HAR MÖJLIGHET ATT BLI EN RIKTIG RALLYFÖRARE.

  • Onlinedelen av tävlingen kommer i en Gran Turismo®6-demo utan extra kostnad
  • Två tidigare GT Academy-vinnare har precis tagit sig till en fjärdeplats på Le Mans 24-timmars
  • Live Event i Falkenberg 12-13 juli. Alla som vill kan komma och delta live och spela PlayStation GT-A 6 demo
  • National Final på Sturup 22-23 augusti. 4 online och 2 live event vinnare från varje land tävlar om det åtråvärda priset.

 

 

 

2013 års upplaga av GT Academy-tävlingen börjar kl 10.00 svensk tid på tisdagen den 2 juli, i en exklusiv nedladdningsbar demo av det nya spelet Gran Turismo®6 till PlayStation®3. Utmaningen, som kan öppna dörren till en riktig racingkarriär hos Nissan, är öppen fram till natten mot måndagen den 29 juli klockan 00.59 svensk tid. Det går sedan att fortsätta spela demon utan att vara med i tävlingen t.o.m. 31 augusti. Som ett bevis på hur denna prisbelönta tävling har lyckats hitta talanger och utmanat den dyra, traditionella vägen in i motorsporten så har två tidigare vinnare, Lucas Ordoñez och Jann Mardenborough, alldeles nyss tävlat i Le Mans 24-timmars i en Nissan-driven LMP2-bil och kämpat sig till en imponerande fjärdeplats.

 

2013 års upplaga av GT Academy väntas bli den största hittills, dels eftersom fler länder än tidigare deltar och dels för att den första glimten av GT6 som ges i demon gör det mer intressant än någonsin för förhoppningsfulla racingförare att göra ett försök. Det nydanande samarbetet mellan Nissan och Sony Computer Entertainment har lockat över två miljoner deltagare sedan starten 2008, och det har frambringat ett antal framgångsrika racerförare som nu tävlar för Nissan i motorsport på högsta internationella nivå.

 

Kazunori Yamauchi, Gran Turismo®-seriens skapare, har komponerat en intressant utmaning för Gran Turismo-deltagarna med imponerande välåtergivna Nissan-bilar såsom Leaf, 370Z och GT-R. GT6-demon leder spelarna genom en rad nybörjaromgångar på en bilskola med GT Academy-tema innan den låser upp den slutliga kvalificeringstävlingen på Silverstone Grand Prix Circuit. Det gör att GT Academy är lika tillgängligt för både nybörjare och experter. Alla som registrerar sig och skickar in en varvtid får bonusinnehåll utan extra kostnad.

 

Efter onlinedelen av tävlingen bjuds de snabbaste spelarna in till en nationell finaltävling där de får kämpa både inne i spelet och i riktiga bilar. Efter det stundar det berömda träningslägret i Silverstone, och vinnaren därifrån har chans att få bli en i elitlaget Nismo Athletes.

 

GT Academy Europe 2013 täcker Frankrike, Italien, Storbritannien, Spanien, Portugal, Benelux, Norden (Danmark, Sverige, Finland och Norge) samt Polen, Tjeckien, Ungern och Slovakien. USA, Ryssland och Tyskland kommer återigen att ha sina egna GT Academy-tävlingar.

 

"Det här är den mest spännande urvalsmekanismen i GT Academy hittills" förklarar Usama Al-Qassab, marknadsföringsdirektör på Sony Computer Entertainment Europe. "Att få ta del av några av de funktioner som kommer att finnas med i Gran Turismo 6 senare i år kommer att bli intressant för PlayStation®-community. Utmaningarna uppmuntrar alla att ge sig in i matchen. Det är det GT Academy handlar om - det är en intensiv skola som gräver fram all racingtalang genom PlayStation och Gran Turismo och som är öppen för alla. Även om man inte klarar sig vidare till nästa steg i GT Academy så är det alltid bra att lära sig och se hur bra man gör ifrån sig jämfört med vännerna."

 

Darren Cox, chef på Nissan Global Motorsport, är lika entusiastisk över att få folk att ställa upp i tävlingen: "I helgen ställde två tidigare GT Academy-vinnare upp i en Nissan-driven Greaves Motorsport Zytek-Nismo LMP2 för att tävla i världens utan tvekan största race, Le Mans 24-timmars. Deras imponerande fjärdeplats visar att GT Academy-programmet är en oerhörd framgång, och det går inte att ge någon bättre anledning till varför det är värt att tävla i GT Academy - nästa gång kan det ju vara du. Och även om du inte tar dig hela vägen till toppen så skadar det aldrig att drömma sig bort i härliga Nissan-bilar i GT6-demon."

 

Behöriga tävlande från de deltagande länderna behöver varsitt Sony Entertainment Network-konto samt tillgång till en PlayStation 3 med internetanslutning. Den GT6-demo som tävlingen körs i kan laddas ner från PlayStation®Store utan extra kostnad; man behöver inte äga ett eget exemplar av Gran Turismo-spelet. Den som inte har tillgång till en PS3 kan delta i tävlingen via en rad GT Academy-livetävlingar som PlayStation och Nissan anordnar på olika platser.

 

Mer information om hur man deltar i GT Academy 2013 finns att få på t.ex.:www.facebook.com/GTAcademyhttp://eu.gran-turismo.com och www.twitter.com/GTAcademy.