Tillbaka

ELBILSREKORDET TILLSAMMANS MED NISSAN LEAF ÄR NU HALVVÄGS PÅ RESAN

 

Den 14 juni rullar Elbilsrekordet in i Östersund och har då kommit till mitten av sin resa. Manifestationen genomförs av organisationen Gröna Bilister och den körs med den nya Sunderland tillverkade Nissan LEAF, från Ystad till Haparanda. Målet är att visa att elbilar finns tillgängliga och väl räcker till för svenskars behov, något som både Nissan och Gröna Bilister nu konstaterar är möjligt.

 

- Nu har vi kommit halvvägs och hittills har resan gått fantastiskt. Vår nya Euro LEAF har rullat på som den ska. Detta visar starkt att det faktiskt går att göra smartare val när det kommer till att välja bil utefter miljöaspekter, säger Alexandra Österplan, kommunikationschef på Nissan i Sverige. Med detta samarbete hoppas vi att stat, kommun och allmänheten kommer uppmärksamma det faktum att det går att använda elbil som färdmedel i alla situationer.

 

På Nissan är man fortsatt positiva till den effekt som deras samarbete med Gröna Bilister kan innebära för hur svensken ser på miljö och bilar.

 

- Förbi är den tiden då svenskarna kunde få ångest över tanken att stå med en urladdad bil i vildmarken. Vi har bevisat motsatsen, det går att köra från Ystad till Haparanda med en Nissan LEAF. Den förbättrade räckvidden göra att vi kan ta oss ca 19 mil på en laddning, säger Mattias Goldmann, Gröna Bilister.

 

Nya Nissan LEAF

Modellen, som nu byggs i Europa, har fått en ny konstruktion, anpassad för europeiska kunder. Den har försetts med mer än 100 uppdateringar, och många av dessa har tillkommit på direkt feedback från kunderna. Den verkliga körsträckan har förbättrats för nya LEAF och är bekräftad till 199 km av New European Driving Cycle (NEDC): Det innebär en ökning från 175 km för den föregående modellen.

 

Nissans anläggning i Sunderland utökar produktportföljen med Nissan LEAF: I mars drog tillverkningen av nya LEAF för Europa igång vid Nissans anläggning i brittiska Sunderland, och fr.o.m. juni börja nya Nissan LEAF att säljas i de nordiska länderna och i Baltikum