NISSAN SÖKER EFTER MICRA-ATTITYD PÅ PINTEREST / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN SÖKER EFTER MICRA-ATTITYD PÅ PINTEREST

En kampanj på sociala medier över hela Europa är höjdpunkten vid lanseringen av nya Micra med det nya, fräcka utseendet

  • Tävling på Pinterest stöttad av en aktivering på flera plattformar inom sociala medier
  • Deltagare sätter upp inspirerande bilder som visar deras egen #Micra-attityd
  • Kampanj lanserar nya Micra med det nya utseendet, den tredje bäst säljande Nissan-modellen i Europa
  • Fortsätter Nissans nytänkande inom sociala media och följer i spåren efter banbrytande kampanjer som använt sig av Facebook, Twitter och Google+

Nissans nyskapande utnyttjande av sociala medier växlar upp ytterligare ett steg med en stor tävling över hela Europa, där deltagarna bjuds in att dela sina inspirerande bilder på Pinterest och Facebook.

 

Tävlingen är ett stöd för lanseringen av Nissans nya Micra, som kommer med en helt ny och djärv look, innovativa tekniska funktioner och utökade möjligheter till personalisering av en av de mest betydande modellerna i Nissans historia. Nya Micras omfattande förändring består inte bara av en mer självsäker, dynamisk design, utan också spännande teknik såsom ett nytt kommunikationscenter med pekskärm, Google Send-to-Car och ljud-USB-ingång. Förändringarna speglar värderingar hos målgruppen - moderna, uppkopplade personer, som utmanar konventioner, söker nya erfarenheter och är beredda på allt.

 

Pinterest-tävlingen har utformats för att komma i kontakt med våra kunder via sociala medier och ge liv åt konceptet "Micra-attityd" på ett visuellt sätt. Understött av kompletterande aktiviteter på Nissans Facebook-sida och Twitter kommer målgruppen att bjudas in för att skapa Pinterest board som visar upp deras egen Micra-attityd - oavsett om de är inspirerade av människor, citat, design, produkter, platser eller aktiviteter.

 

"Nya Micra är en bil med en verklig attityd och en härlig syn på livet. Och precis som dess ägare går den varje dag till mötes med stil, intelligens och sälvförtroende. Det är denna Micra-attityd som vi vill få fram på Pinterest," säger Taina Erkkilä, Communications Director, Nissan Nordic Europe. "Pinterest är en visuell, kreativ plattform som låter användarna uttrycka sin egen personlighet, sina intressen och passioner. Så det är en perfekt plats för att komma i kontakt med våra kunder och ge liv åt Micra-attityden. Den här tävlingen hyllar deras personlighet och har som mål att verkligen förstå hur Micra-ägare fungerar."

 

För att tävla måste deltagarna skapa en Pinterest board på webbsidan och skicka iväg tio bilder, som tillsammans sammanfattar deras attityd till livet, var och en märkt med hash tag#MicraAttitudeoch #Sverige.Varje tävlande ska sätta upp åtta av sina egna bilder och de återstående två ska vara kreativa bilder av nya Micra, hämtade från Nissan Europe Micra Attitude-board. Målet är att skapa en Pinterest board fylld med delade bilder som kommer att inspirera alla som ser dem. Kampanjen stöds på Nissan Facebook-sida och Twitter där man kommer att dela några av de bästa bidragen och locka fler att antingen delta själva i tävlingen eller bara hämta inspiration från bilderna.

 

Tävlingen började den 10 juni och pågår under sex veckor fram till den 21 juli. Tre vinnare från vart och ett av de 12 länder, som deltar i kampanjen, kommer att utses. Vinnarna får ett personligt Micra-pris med bland annat moderna, tekniska och snygga produkter som speglar kundens Micra-attityd. Annica Wallin, som har en smakfull och intressant blogg och en mycket välbesökt Pinterestsida, har också gjort en Micra Attetude Pinterest boardoch hon kommer att vara en av vårajurymedlemmar i tävlingen."Vilken spännande idé med en tävling där de tävlande ska göra sina egna Pinterest boards. Min och min mans första bil var en Nissan Micra vilket göra att detta känna extra kul," säger Annica.

 

Mer information om tävlingen finns på http://www.nissan.se/SE/sv/vehicle/city-cars/new-micra/discover/pinterest.html eller någon av följande Nissan-sidor på sociala medier:

Nya Micra börjar säljas i september i år. För ytterligare information, besök http://newsroom.nissan-europe.com/se/sv-se/Media/Media.aspx?mediaid=104716