NISSAN 370Z NISMO ÄR STJÄRNAN I GUMBALL 3000 RALLY 2013 / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NISSAN 370Z NISMO ÄR STJÄRNAN I GUMBALL 3000 RALLY 2013

 

  • Nästa Nismo gör en sensationell debut
  • Ett team från L'Ecurie och INTERSECTION Magazine kör bilen
  • Sju dagar och 5 000 km genom 13 länder över hela Europa
  • Nya Nissan 370Z Nismo är utrustad med 344PS-motor och specialbeställt Nismo-chassi
  • Över en miljon fans väntas kanta vägarna

 

Det är just ett sådant rally som älskare av exklusiva sportbilar drömmer om. En biltävling och ett spännande äventyr i en vecka och 5 000 km genom 13 länder i en av de hetaste och mest omtalade nya bilmodellerna 2013.

 

Nissan har bildat ett tävlingsteam med det franska tidningshuset L'Ecurie och INTERSECTION Magazine för att tillsammans ställa upp i Gumball 3000 Rally 2013 - en tävling genom hela Europa som inte går ut på att köra fortast, utan att visa upp världens mest spännande och åtråvärda bilar. Starten sker i Köpenhamn 18 maj 2013.

 

Som team nummer 56 (samma team-nummer som användes av Nissan DeltaWing under Le Mans 2012) kommer man att ge miljoner åskådare längs vägarna en första glimt av nya, spännande Nissan 370Z Nismo.

 

Teamet kommer att ge miljoner åskådare längs vägarna en första glimt av nya, spännande 370Z Nismo flera veckor innan den officiella lanseringen av bilen. Teamet har fått startnummer 56, ett nummer som har en viktig innebörd för Nissan eftersom det är samma nummer som ‘Garage 56' som Nissan utnyttjade för Nissan DeltaWing under Le Mans 24hr 2012 . Nissan kommer att återvända till Garage 56, som reserverats för experimentbilar, 2014 med en helt ny racerbil som drivs med elteknik.

 

Nissan 370Z Nismo, som förhandsvisade i Barcelona i januari 2013, lanserades på Geneva Motor Show i mars och kommer ut i handeln senare i år. Nissan 370Z Nismo, som drivs av en modifierad 344PS-motor med sex cylindrar, har utrustats med ett specialbeställt chassi som har konstruerats för att ge en mer direkt och häftigare körupplevelse. Nya Z, som accelererar från 0-100km/h på bara 5,2 sekunder, följer i spåren på den första Nismo-modellen som kom till Europa: Juke Nismo.

 

Under Gumball 3000 kommer Nissan 370Z Nismo att köras av de erfarna Gumball-förarna Patrice Meignan och Jeremy ‘Jey' Taltaud. Bilen kommer att vara kamouflerad med ett specialdesignat överdrag för den här tävlingen. Båda förarna är medarbetare i INTERSECTION Magazine och kommer att rapportera från rallyt via olika sociala medier. Dessutom kan fans följa rallyt påNismo.tvdär man dagligen lägger upp videofilmer från höjdpunkter dagen innan.

 

Sedan det första Gumball 3000-racet 1999 har detta blivit en av de viktigaste attraktionerna för älskare av exklusiva sportbilar från hela världen. Gumball 3000 Rally, som har fått sitt namn efter kultfilmen från 1976 med Michael Sarrazin i huvudrollen, har lockat många kända personer under årens lopp. Bland annat musikern Jay Kay, f.d. F1-vinnaren Damon Hill och modedesignern Donna Karan.

 

Gareth Dunsmore, General Manager för Nissan i Europa säger: "Gumball passar perfekt för 370Z Nismo. Det är ett landsvägsrally, som låter tusentals fans komma nära sin drömbilar. Att göra spännande bilar tillgängliga för alla är kärnan i Nissans varumärke och med Nismo.tv, vår innovativa plattform på Youtube, kan våra kunder följa utvecklingen på nära håll. Så vi ser verkligen fram emot att delta i den här historiska paraden."

 

Rallyt startar i Köpenhamn den18 maj och pågår till 25 maj. Målgången sker i Monaco i samband med Formula 1 Grand Prix De Monaco 2013.