NISSAN LEAF - ÅRETS ELBIL 2013 / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NISSAN LEAF - ÅRETS ELBIL 2013

27 april, 2013.Nissan LEAF är Årets Elbil. Priset ges ut av föreningen Elbil Sverige och motiveringen till priset lyder som följande: "Nissan LEAF är en fullstor elbil utan kompromisser som fungerar i vardagen. Nissan LEAF är dessutom en ren elbil som kan tilltala de stora massorna."

Bedömningsgrunderna för priset inkluderade: bilar som är sålda i Sverige under det senaste året, bilar med elektrisk framdrift (vilket inkluderar plugin-hybrider), bilar som är laddbara samt bilar som har bidragit till en ökning av elbilarnas popularitet.

Nissans Zero Emission Strategy ManagerJarkko Ahlbomär glad över utmärkelsen." Det är roligt att Nissan LEAF återigen får en fin utmärkelse. Detta ger oss ytterligare bevis på att Nissans satsning på elbilar samt att skapa miljö- och infrastruktur för elbilismen är helt rätt."

Sven Forsbergpå Elbil Sverige talar om vinnaren av Årets Elbil 2013: "Vi är stolta över att dela ut den första utmärkelsen till LEAF och vi hoppas att fler biltillverkare kommer lansera konkurrerande modeller i framtiden".

Nissans nya LEAF byggs i brittiska Sunderland. Den europeiska modellen är anpassad efter förhållanden i Europa, med högre trafiktempo och mer krävande vägar av skiftande standard. Den nya versionen av Nissan LEAF bjuder på flera nya funktioner, som till exempel längre räckvidd, större bagageutrymme, bättre köregenskaper och större kupé.