NYA NISSAN NOTE: DESIGN OCH TEKNIK I FÖRENING / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NYA NISSAN NOTE: DESIGN OCH TEKNIK I FÖRENING

  • Nya Nissan Note slår sig in i B-segmentet med dynamisk design och avancerad premium-teknologi
  • Världspremiär för innovativa funktioner i förmånliga paket, som för första gången erbjuds kunder inom det här segmentet
  • Around View Monitor tillsammans med Nissan Safety Shield gör det enklare att köra
  • Låga CO2-utsläpp från bara 95g/km med stop-start som standard för alla modellvarianter
  • Unik design och unika funktioner anpassade för Europa. Byggd i Europa.
  • Världspremiär på Geneva Motor Show 2013

Helt nya Note, speciellt utvecklad för den europeiska marknaden, kommer att premiärvisas i samband med Geneva Motor Show den 5 mars 2013. Det blir starten på en våg av helt nya modeller från Nissan.

Nissans ambitiösa satsningar på innovation, stil och spänning har lett fram till några av de mest omtalade bilmodellerna på senare år. Och i spåren på banbrytarna Qashqai och Juke kommer nu nya Note, som sätter en helt ny standard för avancerad, relevant teknologi i en liten bil till ett överkomligt pris.

Note blir en tuff utmanare i B-segmentet och kommer att förändra kundernas förväntningar. Note drar nytta av Nissans långvariga satsningar på design och teknik och bygger på de fördelar och värden som tidigare modeller inom bilkoncernen har visat upp.

Kort om nya Note

Nya Note har utvecklats för att möta kraven från dagens kunder inom B-segmentet. Bilen har tagit tillvara den senaste utvecklingen i Europa och skräddarsytts för den europeiska marknaden. Teknikutvecklingen har skett på Nissan Technical Centre Europe (NTCE) i både England och Spanien och därefter har bilen producerats på Nissan Manufacturing UK (NMUK) i Sunderland, England. Nya Note har utvecklats för att möta kraven från dagens köpare av små bilmodeller.

Nya Note följer också Nissans tradition att skapa ny, djärv design och spännande, ny teknik för nya marknadsområden. Kunderna kommer att kunna dra nytta av en rad innovativa funktioner, som är praktiska och användbara i vardagstrafiken. Note erbjuder intelligenta, praktiska funktioner, som är bra att ha varje dag.

Nya Note är utrustad med Nissans nya Safety Shield, som nu för första gången erbjuds över hela världen för kunder inom B-segmentet. Det är ett avancerat teknikpaket, som tidigare endast funnits tillgängligt på dyrare premiummodeller. Blind Spot Warning, Lane Departure Warning och avancerade Moving Object Detection ger tillsammans en helt ny nivå när det gäller hjälpsystem för bilförare i den här klassen. De tre systemen utnyttjar data från backkameran, som ger mycket tydliga bilder oavsett väder tack vare inbyggd avspolnings- och torkfunktion. Ett perfekt exempel på inbyggd, innovativ teknik i nya Note.

Fördelarna med Safety Shield är många. Systemet minskar risken för olyckor, men det ger också föraren bättre information om omgivningen - därmed minimeras också risken för bucklor eller skrapskador som kan kräva ett besök på verkstaden. Det gör också att föraren alltid känner sig tryggare och säkrare bakom ratten.

Nya Note är också den första bilen inom B-segmentet som erbjuder Around View Monitor (AVM). Det är Nissans hyllade helikoptervy över parkeringsområdet som ger föraren bra sikt runt omkring bilen. Detta avancerade, men ändå enkla system gör det lättare och roligare att parkera samtidigt som det minskar risken för kostsamma plåtskador vid parkering.

Dessutom har nya Note utrustats med den senaste versionen av navigationssystemet Nissan Connect, inklusive alla tillhörande tjänster.

Tack vare innovativ design- och produktutveckling kan all denna nya teknik levereras i förmånliga paket, som är anpassade efter de olika motoralternativen. Kombinationen av en lättviktig plattform, aerodynamisk exteriör för lågt luftmotstånd samt avancerade motorer och växellådor innebär att nya Note kommer att attrahera alla kunder.

Driftskostnaderna kommer att vara lika attraherande. Alla versioner av nya Note är som standard utrustade med ett stop/start-system vid tomgång som ger så lågt CO2-utsläpp som 95g/km. Effektiviteten förstärks av avancerade bensin- och dieselmotorer med kraftfull prestanda. Motorerna inbjuder till säker och dynamisk körning, speciellt anpassad för europeiska vägar.

Så här säger Geraldine Ingham, Chief Marketing Manager för Nissan i Europa: "Nya Note har intagit en mycket viktig plats i vårt modellsortiment, genom att kombinera smart design med en teknologi, som aldrig tidigare har erbjudits kunder inom B-segmentet. Vi har genom innovativ design- och ingenjörsutveckling gjort premium-teknologi tillgänglig till ett överkomligt pris."

Priser och specifikationer kommer att presenteras i samband med försäljningsstarten av nya Note i Europa under hösten 2013.