NISSAN PÅ ÅRETS BILSALONG I GENÈVE / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN PÅ ÅRETS BILSALONG I GENÈVE

  • Det innovativa konceptet Resonance ger en vink om Nissans framtida crossoverdesign
  • Världspremiär för nya europeiska Nissan Note, som växlar in i B-segmentet
  • Nya europabyggda Nissan LEAF bjuder på massor av tekniska förbättringar
  • Första offentliga framträdandet för 370Z Nismo och Juke Nismo
  • Europapremiär för 2013 års modell av Nissan GT-R
  • Nya Juke n-tec breddar Nissans redan mycket lovordade crossoverutbud

Byggd för Europa, och byggd i Europa: Årets upplaga av bilsalongen i Genève markerar startpunkten för ännu ett spännande kapitel i Nissans historia. Med sitt engagemang för att leverera framtiden redan i dag, visar Nissan här upp en ny generation innovativa modeller som är designade, konstruerade och byggda i Europa, och kommer att bli till en ny norm i sina respektive segment.

Framtidens crossoverdesign är ett annat område där Nissan verkar stå klara att ändra spelreglerna. Efter att med modellerna Qashqai, Murano och Juke varit de som skapade crossoversegmentet, presenterar Nissan nu en djärv vision om hur företagets nästa generation crossovers kommer att se ut. Konceptbilen Resonance, som hämtat inspiration från dagens VIP-resor ut i rymden, visar fram nya idéer och avancerad teknik i ett paket som är lika sensationellt som det är djärvt.

Främst i det europeiska fälttåget står två modeller som båda är ett perfekt exempel på Nissans strategi att berika marknaden med ny teknik. Nya Note har arbetats om i grunden och tar nu steget in i B-segmentet med sin kombination av tuff design, låga CO2-utsläpp och innovativ, segmentsunik teknologi.

Till de många nya finesser som Note nu introducerar i B-segmentet hör Nissans avancerade och intuitiva runt-om-monitor "Around View Monitor" och ett omfattande nätverk av säkerhetssystem som tillsammans bildar "Nissan Safety Shield". Dessa system, som alla utvecklats enligt Nissans vision om ännu säkrare framtida biltrafik, tar en ny väg ut på marknaden och gör Nissan till det ledande bilmärket när det gäller relevant och ekonomiskt överkomlig teknik.

Nya Note är inte den enda Europatillverkade modell som gör sin debut på bilsalongen i Genève. Nya LEAF - som också den nu hör till de modeller som Nissan tillverkar i Europa - visar upp en lång rad förbättringar, både tekniskt och konstruktionsmässigt. Nya LEAF, som bygger vidare på det banbrytande originalet (som till dagens datum sålts i mer än 50 000 exemplar), har fått längre räckvidd, erbjuder sina kunder fler valmöjligheter och en lång rad förbättringar för att göra vardagen - med den mest sålda elbilen någonsin - ännu enklare.

Debuten för europeiska Note och LEAF är ett tydligt tecken på Nissans starka närvaro i Europa, en närvaro som hela tiden utvecklas vidare. Trots det utmanande marknadsekonomiska läget, har Nissan bevisat att design, innovation och ett överkomligt pris är de viktigaste faktorerna för att lyckas. Under 2012, tillverkade NMUK (Nissan Motor Manufacturing UK) i Sunderland över en halv miljon bilar (nytt rekord!), samtidigt som anläggningarna i Ryssland och Barcelona byggs ut för att kunna möta den ökade efterfrågan. Den totala produktionen i Europa har precis passerat en viktig milstolpe - Nissan har nu tillverkat 10 miljoner bilar här.

Vid bilsalongen i Genève blir det dessutom officiell Europapremiär för Nissans "Nismo"-utbud av preppade gatbilar. Med överkomlig prestanda, förstklassig design och avancerad teknik som hämtats direkt från företagets racingverksamhet ger högprestandaavdelningen Nismo Nissans produktutbud en ny dimension. Först ut i raden av Nismo-bilar i Europa är Juke Nismo och 370Z Nismo.

Nissan på årets bilsalong i Genève i korthet:

Nya Nissan Note

Med sin innovativa design, sin segmentsunika teknik och sina avancerade motorer, står nya Note i begrepp att skaka om B-segmentet. Byggd i Europa, och konstruerad för att passa europeiska vägar, visar Note upp linjer vi känner igen från konceptbilen Invitation och bjuder på en tuff look, förstklassig teknik och suveräna kvaliteter för vardagen.

Med finesser som t.ex. Nissans innovativa Around View Monitor och Nissan Safety Shield blir Note också till en ny norm för tekniken i B-segmentet.

Note gör sin Europapremiär på bilsalongen i Genève och börjar säljas här i höst.

Nya LEAF

Nya Europabyggda LEAF, som gör sin världspremiär i Genève, lägger den utsläppsfria tekniken på en ny nivå. Utvecklad och anpassad speciellt för den europeiska marknaden, markerar nya LEAF startpunkten för ett nytt spännande kapitel i Nissans historia. Helintegrerad i Nissan europeiska tillverkning - bilen byggs nu vid Nissans anläggning i Sunderland - bjuder nya LEAF på ny teknik som ger längre räckvidd liksom på en lång rad detaljförbättringar som gör livet ännu enklare.

Den här integreringen innebär samtidigt att nya LEAF nu kan erbjuda sina kunder betydligt fler valmöjligheter både när det gäller utrustning, lacker och pris.

Konceptbilen Resonance

Nissans djärva framtidsvision för crossoverdesignen förverkligas med Europapremiären för den innovativa konceptbilen Resonance.

Bilen har skapats av Nissan Design America och tar crossoverdesignen till nya nivåer. Nya fräscha idéer och ny teknik gör att förarna kan utnyttja bilens fulla potential. Kupén har hämtat influenser från dagens VIP-resor ut i rymden, och Resonance drivs av en lika avancerad elhybrid som kombinerar supereffektiv prestanda med låga utsläpp.

Juke Nismo

Nissan Juke Nismo fångar den anda av innovation och körglädje som gjort Nismo till ett av de mest aktade namnen både inom motorsport och gaming. Juke Nismo, som är först ut när Nissan nu introducerar Nismo i Europa, erbjuder crossoversegmentet överkomlig prestanda och förstärker Nissans goda renommé för innovationer i detta segment som står i ständig utveckling.

Juke Nismo kännetecknas av sin kraftfulla design och sina racinginspirerade detaljer och drivs av en turboladdad 1,6-liters DIG-T-motor som kombinerar vass prestanda med överkomliga körkostnader.

370Z Nismo

Tätt i hjulspåren efter Juke Nismo, blir 370Z Nismo ett bevis på Nissans strategi att erbjuda sina kunder i Europa ett brett utbud av Nismo-gatbilar.

Nya spännande 370Z Nismo, som för första gången visas upp för allmänheten på bilsalongen i Genève, är utrustad med en modifierad version av den mycket lovordade 6-cylindriga motorn som levererar högre effekt och ännu mer vridmoment. Även chassit har omarbetats för att ge en ännu mer inspirerande körkänsla. Ett nytt avgassystem ser till att den här modellen, den snabbaste versionen av 370Z hittills, låter lika maffig som den ser ut.

2013 GT-R

Med vässad prestanda, förbättrad stabilitet i hög hastighet och ännu bättre körrespons, blir 2013 års modell av GT-R till en ny norm när det gäller högprestandavagnar. Med inspiration och erfarenheter från Nissan framgångsrika motorsportengagemang bjuder den senaste versionen av GT-R på en lång rad detaljförbättringar, som t.ex. nya insprutare för ännu bättre bränsletillförsel, en ny reducerventil för turboaggregatet liksom en ny avstämning av upphängningen.

Tack vare dessa förbättringar, klarar 2013 års modell av GT-R accelerationen från 0 till 100 km/h på blixtsnabba 2,7 sekunder - alltså ytterligare en tiondels sekund snabbare än fjolårets modell.

Juke n-tec

Med lanseringen av den nya n-tec-versionen utökas Juke-utbudet nu ytterligare. Med ännu mer innovativ teknik och ett fantastiskt designpaket, är n-tec den senaste avancerade varianten av en modell som hela tiden gått från klarhet till klarhet. Till de tekniska finesserna hör Nissan Connect som utökats med Googles Send-To-Car-teknik och också gör det möjligt att skicka i förväg framtagna färdvägar till bilen. Det nya systemet erbjuder också full tillgång till Googles Points of Interest-databas med intressanta platser (POI), tydligare navigationskartor och en nu större display på 5,8 tum.