NU PRESENTERAS NISSAN 370Z NISMO / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NU PRESENTERAS NISSAN 370Z NISMO

  • "Ultimate Z" stoltserar med rödlackerade Nismo-accenter och en aerodynamisk design
  • 344 hk stark 3,7-liters V6:a med 371 Nm
  • 0-100 km/h på kvicka 5,2 sekunder

Den andra medlemmen i det nya Nissan Nismo-utbudet för Europa har nu presenterats - 370Z Nismo.

370Z Nismo följer Nissan JUKE Nismo tätt i fotspåren och visar vad "Ultimate Z" har att erbjuda. Coupémodellen avtäcktes inför den samlade världspressen som del i ett Nissan Live-evenemang för JUKE Nismo i Barcelona - en tjuvstart innan bilen gör sin offentliga debut i mars på bilsalongen i Genève.

370Z Nismo, som uteslutande kan fås som coupé med en 6-växlad manuell växellåda, bjuder på många förbättringar både vad gäller både konstruktion och interiör. Det finns redan en version av 370Z Nismo till försäljning i Nordamerika och Japan, men för Europa har en unik version tagits fram för att både passa vägförhållandena och de europeiska bilisternas preferenser.

Att döma av journalisternas reaktioner när nya Nismo avtäcktes, kommer designen utgöra en väsentlig del av Z-versionens dragningskraft. Precis som fallet är med JUKE Nismo, är alla förändringar jämfört med standardversionen av 370Z noga genomtänkta och baseras på Nismos stora erfarenheter inom motorsporten. Modifieringarna av designen har till syfte att förbättra aerodynamiken ytterligare.

Den aggressiva fronten förbättrar luftflödet under bilen vilket ger bättre stabilitet i hög hastighet och vid kurvtagning. Denna extra downforce kompletteras av en genomarbetad inställning av både hjulupphängning och chassi - för ännu bättre stabilitet och dynamiska köregenskaper, både på vanlig väg och på bana.

Till designförändringarna hör också distinkta ränder både fram, bak och på dörrbackspeglarna i Nismos klassiska röda färg. 370Z Nismo är utrustad med mörkgrå, superlätta, smidda 19"-lättmetallfälgar med racinginspirerade rödlackerade bromsok och extra breda högprestandadäck. Bakdelen har utrustats med en elegant spoiler som inte bara är en fröjd för ögat utan också förbättrar aerodynamiken.

Invändigt fokuserar 370Z ännu mer på föraren. Ratten är klädd med alcantara och läder och pryds längst upp av en röd mittmarkering, precis som på tävlingsbilar och på JUKE Nismo. Sportstolarna är helelektriska och pryds av röda sömmar för en verkligt förstklassig och sportig kupéatmosfär. Kronan på verket är den numrerade Nismo-plattan som gör varje 370Z Nismo ännu mer unik.

Tack vare Nismo-trimning, levererar Z:s 3,7-liters V6-motor 344 hk (standardversionen har 328 hk) och vridmomentet har höjts från 363 till 371 Nm. Resultatet av detta är förbättrad respons i det låga och mellersta varvtalsområdet - och en acceleration från 0 till 100 km/h på korta 5,2 sekunder (förutsatt homologering).

Redan känd för sin utmärkta dynamik och sina enastående köregenskaper, levererar bakhjulsdrivna 370Z en ännu mer imponerande körupplevelse i Nismo-skepnad. Förarna kommer att få njuta av hisnande acceleration och av trygghet genom den höga stabiliteten i höga hastigheter.

En annan mycket viktig detalj vid utvecklingen av "Ultimate Z" är bromskänslan - Nismo-ingenjörerna har försett bilen med högstyva bromsledningar och högprestandabromsvätska hämtad från R35 GT-R. Dessutom ser det dubbla, exklusiva Nismo-avgassystemet till att förstärka det maffiga ljudet från Z:s 3,7-liters V6:a.

För allt om Nismo, klicka här.