MICRA FYLLER 30 / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

MICRA FYLLER 30

  • Micras trettioårsjubileum firas med exklusiv specialversion
  • Specialfunktioner och specialmärkning
  • Kompakt och bränslesål motor på 80 hk
  • Mer än sex miljoner Micra-bilar tillverkade fram till dags datum

 

Livet börjar vid 30 som det heter. För att fira detta viktiga jubileum har Nissan tagit fram en specialversion av sin populäraste stadsbil Micra.
Micra firar sin trettioårsdag med en ny trendig look som passar bilens dynamiska framtoning. Micra 30 är som standard utrustad med läckra 15-tums lättmetallfälgar med sju ekrar, en egenskap som lånats från basversionen av Visia. Samtidigt pryds den välkända siluetten av en takspoiler i samma utförande som hos flaggskeppet DIG-S. Dörrhandtag och speglar i samma färg som bilen är också standard.

Micra 30 går i samma fotspår som den mycket populära specialversionen Micra ELLE som lanserades på 2012 års upplaga av Paris Motor Show och kännetecknas av diskret märkning på vingar, baklucka och instrumentbräda.

"Många kvinnor bävar för att fylla 30, men Micra tar det hela med en klackspark. Faktum är att Micra 30 präglas av en modern elegans som gör att bilen passar perfekt till dagens moderna och sofistikerade storstadskvinnor," menar Taina Erkkilä, kommunikationschef för Nissan Nordic Europe.

Micra 30 drivs av Nissans trecylindriga insugningsbensinmotor på 1,2 liter och 80 hk. Motorns låga utsläpp gör att denna modell kvalificerar sig till Nissans Pure Drive-märkning som är förbehållen de miljövänligaste bilarna i Nissans modellutbud. En avancerad CVT-växellåda kan fås som tillval.

Micra är byggd på Nissans lätta V-plattform (V står för versatile) som erbjuder större stabilitet, vilket i sin tur ger bättre köregenskaper, högre säkerhet och ökad precision.

I standardutrustningen ingår en hastighetskänslig elektrisk servostyrning, elhissar fram samt en hel uppsättning avancerade säkerhetsfunktioner som ESP, krockkuddar för förare och passagerare och sidokrockkuddar. Manuell luftkonditionering kan fås som tillval.

Micra 30 släpps på marknaden i slutet av mars.

Från 0 till 6 miljoner på 30 år

Micra - även känd som Nissan March på vissa marknader - lanserades i Europa 1983. Sedan dess har bilen tillverkats i drygt sex miljoner exemplar världen över.

Under de senaste 30 åren har Micra satt standarden för superminibilar, och 1993 var Micra den första japanska bilen att vinna den prestigefyllda europeiska utmärkelsen Car of the Year (CoTY).

Den första versionen av Micra (internt kallad K10) lanserades i Japan under slutet av 1982 och kom till Europa i början av 1983. År 1992 ersattes den av K11, den CoTY-belönade andra Micra-generationen.

Precis som med föregångaren tog det 10 år innan K11 år 2002 ersattes av den tredje Micra-generationen K12, som tillverkades som tre- eller femdörrars halvkombi eller som Micra C+C coupé/cabriolet med fällbar hardtop i metall.

Den aktuella K13-modellen utgör Micras fjärde generation och lanserades år 2010 som en riktigt global bil. Den tillverkas i fyra olika länder, nämligen Thailand, Mexiko, Kina och India, där Indien är leverantör åt den europeiska marknaden. Micra/March säljs i totalt 56 länder världen över.